×

Recensie

Jazz

02 juni 2021

Trio Grande

Trio Grande

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Whirlwind Recordings

Trio Grande Trio Grande Jazz 4 Trio Grande – Trio Grande Written in Music https://writteninmusic.com

Trio Grande kun je met recht een super jazztrio noemen. Drummer Antonio Sanchez, gitarist Gilad Hekselman en saxofonist Will Vinson hebben hun sporen in de jazz ruimschoots verdiend. Als Trio Grande maken de muzikanten nu samen hun debuut.

Als drie muzikanten van statuur samen een album maken, zijn de verwachting immer gespannen. Vaak te hoog. Tenzij de mannen besluiten vol voor het avontuur en het spelplezier te kiezen. En dat is op het debuut van Trio Grande volop aanwezig.

Dat Vinson, Hekselman en Sanchez geweldige muzikanten zijn die immer een hoge standaard aan nieuw werk dat ze uitbrengen verbinden mag duidelijk zijn. Voor Trio Grande brachten ze voor hun gezamenlijke debuut ieder eigen tracks aan waardoor het palet aan kleuren en sferen breed is. De coherentie van het album is daardoor wat minder maar als die afzonderlijke composities zo lekker of goed klinken maakt dat in deze niets uit.

Trio Grande is een collectie sterke tot erg sterke composities waarbij de muzikanten hun grote talenten optimaal in het licht zetten. Luister naar een compositie als Scoville, een van funky grooves doorsneden droomcompositie van de hand van Hekselman en muzikanten die glorieus hun weg zoeken. Ronduit adembenemend.

Ook het door rock gedreven en lekker vrij klinkende Gocta (van de hand van Sanchez) is een ijzersterke compositie waarop geweldig en zeer gedreven gemusiceerd wordt. Oberkampf (Vinson), Elli Yeled Tov (Hekselman), Firenze (Sanchez) en het fabuleuze Will You Let It (Hekselman) doen daar maar heel weinig voor onder. Wat een fascinerend goede muzikanten zijn hier toch te horen.

Op de dubbele vinylversie van het album zijn nog drie extra tracks te vinden die op de CD-versie niet staan. Ten eerste is daar hun versie van John Lennons Jealous Guy, een song die mijns inziens al veel te vaak gecoverd is maar hier vooral in de geweldige gitaarhanden van Hekselman wel heel sterk wordt op en uitgebouwd. Ten tweede is daar het lekker lome Boogaloo, wederom een sterke  nieuwe compositie van Vinson. Een fraaie doch korte interpretatie van Charlie Hadens Silence sluit het dubbelvinyl in stijl af.

Trio Grande maakt het hun gelijknamige debuut en sterke entree. Erg benieuwd naar nog veel meer, ze eerst maar eens live gaan zien ook.

Kant A:

 1. Northbound
 2. Elli Yeled Tov
 3. Oberkampf

Kant B:

 1. Scoville
 2. Gocta

Kant A:

 1. Upside
 2. Firenze
 3. Will You Let It

Kant B:

 1. Jealous Guy
 2. Boogaloo
 3. Silence