×

Recensie

Metal

20 juli 2011

Toxic Holocaust

Conjure And Command

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Relapse

Conjure And Command Toxic Holocaust Metal 4 Toxic Holocaust – Conjure And Command Written in Music https://writteninmusic.com

Toxic Holocaust is een thrash metal band uit Portland, Oregon, USA. De band is in 1999 opgericht door Joel Grind en deze muzikale controlfreak heeft alle teksten en muziek op de twee demo’s (Radiation Sickness, 1999 en Critical Mass, 2002) en de CD’s Evil Never Dies (2003) en Hell On Earth (2005) zelf geschreven en opgenomen. Sinds de derde CD An Overdose of Death… (2008) heeft de band een platencontract bij Relapse Records. De nieuw te verschijnen CD Conjure And Command is de eerste plaat waar ook de bandleden Phil Zeller (bas) en Nick Bellmore (drums) de studio in mogen.

Toxic Holocaust heeft zijn wortels diep in de jaren 80 thrash. De muziek op Conjure And Command is overduidelijk beïnvloed door bands als Slayer, Exodus, Motörhead en Venom. Lekker hakkende riffs met punk drums en dito bas. De uptempo songs zijn lekker en ook het midtempo repertoire valt niet te versmaden. Geen gelul over ballads en ander gezeik. Breaks verschijnen op de juiste plekken en het voelt allemaal wel erg vertrouwd aan voor een fan van dit muziekgenre. Het neigt allemaal zelfs een beetje naar plagiaat, maar ik kies ervoor om het als een ode aan de thrash te zien. De muziek van Toxic Holocaust klinkt namelijk erg goed! Het is klassieke thrash die vijfentwintig jaar later wonderwel erg goed werkt. Joel Grind zet zich met hart en ziel in voor de band en zijn muziek en het is het absoluut meer dan waard. Thrashfans in het bijzonder en metalfans in het algemeen raad ik aan deze schijf eens te beluisteren! Laat Toxic Holocaust je meenemen terug in de tijd naar een periode waarin no-nonsens muziek heerste en waar het nog puur om de muziek zelf ging!

Tracklisting Conjure And Command:
1. Judgement Awaits You
2. Agony Of The Damned
3. Bitch
4. Red Winter
5. Nowhere To Run
6. I Am Disease
7. In The Depths (Of Your Mind)
8. The Liars are Burning
9. Revelations
10. Sound The Charge  1. Judgment Awaits You
  2. Agony Of The Damned
  3. Bitch
  4. Red Winter
  5. Nowhere To Run
  6. I Am Disease
  7. In The Depths - Of Your Mind
  8. The Liars Are Burning
  9. Revelations
  10. Sound The Charge