×

Recensie

Metal

03 augustus 2011

The Living Fields

Running Out Of Daylight

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Candlelight Records

Running Out Of Daylight The Living Fields Metal 4 The Living Fields – Running Out Of Daylight Written in Music https://writteninmusic.com

The Living Fields is een progressieve doom metal band uit Amerika. De band is in 2002 opgericht en van de bandleden schijnen alleen de twee gitaristen elkaar in levende lijve te ontmoeten. De communicatie vindt plaats via de digitale snelweg. Hun debuutplaat was al een behoorlijk indrukwekkend album en de muziek op het vervolg is van epische omvang. Het heeft drie jaar geduurd voor de plaat uitkwam, maar het bleek het wachten meer dan waard!

The Living Fields toont op Running Out Of Daylight dat ze een ware aanwinst is voor het doom metal genre. Het ene moment kan de muziek haast klassiek aandoen door prachtige composities en opvallend lichte orkestratie, het andere moment kan het enorm heftige en zware doom metal zijn. Maar altijd blijft er een vreemde lichtvoetigheid doorklinken die ervoor zorgt dat de band overduidelijk een eigen geluid heeft. De productie is erg open waardoor er veel ruimte is voor de verschillende muziekinstrumenten. Op deze plaat wordt gebruik gemaakt van een echte viool en cello in plaats van de synthesizer varianten op The Living Fields.

Een band die niet bang is om overduidelijk rustige momenten in hun metal muziek toe te laten toont grote klasse. The Living Fields is heel goed in staat om het credo ‘minder is meer’ te volgen. De muziek is niet eenvoudig of toegankelijk en je moet er behoorlijk wat moeite voor doen. Running Out Of Daylight vertelt een prachtig verhaal en komt op mij over als een soort opera. Laat je niet afschrikken door dit oubollige en compleet verkeerde stempel. Als je van episch doom houdt is The Living Fields een absolute aanrader!

Tracklisting Running Out Of Daylight:
1. Remnant
2. Perseverance
3. From Miseries to Blood-Drenched Fields
4. When the Walls Go Up
5. Bitterness
6. Glacial Movements
7. Intermissione
8. Running Out of Daylight  1. Remnant
  2. Perseverance
  3. From Miseries to Blood-Drenched Fields
  4. When the Walls Go Up
  5. Bitterness
  6. Glacial Movements
  7. Intermissione
  8. Running Out of Daylight