×

Recensie

Metal

25 februari 2012

Terrorizer

Hordes Of Zombies

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Season of Mist

Hordes Of Zombies Terrorizer Metal 4 Terrorizer – Hordes Of Zombies Written in Music https://writteninmusic.com

Vroeger vergeleek mijn vader de muziek waar ik van hield altijd met het geluid van een betonmolen; hij was schilder en werkte in de bouw. Hij vond mijn muziek eentonig en hoorde geen verschil in niks. Muziek is een krachtig bindmiddel en de vriendschappen die ik in mijn jeugd opgedaan heb heb ik nog steeds. Mijn muzieksmaak is niet wezenlijk veranderd, ze is misschien wat extremer geworden; ik hou nog steeds van metal, maar de vrienden van toen zeggen nu hetzelfde als mijn vader.

En bij deze nieuwe CD van Terrorizer heb ik ook deze indruk: het klinkt allemaal hetzelfde! De veertien songs dreunen als een denderende trein je luidspeakers uit. Zeer weinig afwisseling tussen de nummers onderling, terwijl de zang nog voor de meeste variatie zorgt. De lengte van de nummers komt niet boven de vier minuten uit en hangt vaker rond de drie minuten. Heerlijke korte songs met veel kracht en energie! Hoewel grindcore volgens mij gebaseerd is op een combinatie van punk en death metal, hoor ik op Hordes Of Zombies toch eerder thrash invloeden. En hoewel er zeer weinig variatie is te vinden, werkt de CD wel. Gek genoeg wordt ik gegrepen door de galloperende riffs en door de morbide zombie atmosfeer.

Wie de geschiedenis van Terrorizer kent weet dat Hordes Of Zombies een statement is. De geschiedenis van de band is erg chaotisch. Opgericht in 1986, opgeheven in 1989 en 2006, veel ledenwisselingen en niet alleen door het overlijden van Jesse Pintado. David Vincent en Pete Sandoval van Morbid Angel speelden eerst in Terrorizer. Hordes Of Zombies is de derde CD van Terrorizer? Of wat er dan van over is? De legacy leeft door, lang leve Terrorizer!

Tracklisting Hordes Of Zombies:

 1. Intro
 2. Hordes Of Zombies
 3. Ignorance And Apathy
 4. Subterfuge
 5. Evolving Era
 6. Radiation Syndrome
 7. Flesh To Dust
 8. Generation Chaos
 9. Broken Mirrors
 10. Prospect Of Oblivion
 11. Malevolent Ghosts
 12. Forward To Annihilation
 13. State Of Mind
 14. A Dying Breed


 1. Intro
 2. Hordes of Zombies
 3. Ignorance and Apathy
 4. Subterfuge
 5. Evolving Era
 6. Radiation Syndrome
 7. Flesh to Dust
 8. Generation Chaos
 9. Broken Mirrors
 10. Prospect of Oblivion
 11. Malevolent Ghosts
 12. Forward to Annihilation
 13. State of Mind
 14. A Dying Breed
 15. Wretched (bonus track)
 16. Hordes of Zombies (Demo Version)