×

Recensie

Rock

16 januari 2013

Sunday Kids

Twang Wolf Sessions

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: Undertow Recordings

Twang Wolf Sessions Sunday Kids Rock 3.5 Sunday Kids – Twang Wolf Sessions Written in Music https://writteninmusic.com

Zeker weten kan er goede rootsmuziek uit Nederland komen. Dat bewijst Sunday Kids met album Twang Wolf Sessions. De nieuwe blues rock ’n roll band presenteert het album overmorgen 18 januari in Winston Amsterdam.

Leadzanger en bassist Folkert Lodewijks en toetsenist Hans Hanneman spelen ook in Them Holy Rollers en Lodewijks ook nog in Spendex Devils. De bands hebben hun oorsprong in Groningen, Friesland en Zwolle en dat is inderdaad hoorbaar, zowel in de rauwe nuchterheid van bepaalde nummers, als in het ‘Neerlandse’ accent dat licht doorklinkt, maar absoluut niet storend is. In tegendeel, de combi van warme southern rock en Dutch kroegrock blijkt absoluut verleidelijk.

Twang Wolf Sessions (vernoemd naar de opnamestudio van Hanneman) is analoog opgenomen en dat hoor je. Alles klinkt heel puur en rauw. Het album begint nog wat beheerst met Goin’ Home (als een jamsessie van een bluesband) en Buster (kampvuursong à la Counting Crows), maar wanneer de band Soul inzet, begint het echt interessant te worden. Gemene bluesgaragerock à la Queens Of The Stone Age en onze eigen Automatic Sam is hoorbaar. Dan is het tijd voor Big Expensive Truck (Stuck In Da Mud), een nummer dat al eerder werd opgenomen door Spendex Devils. Sunday Kids heeft het opgepoetst en het resultaat is een heel erg fout maar heel erg lekker Southern rock liedje inclusief startende jeepmotor aan het begin, vleugen mondharmonica en strakkere vocalen.

De band gaat verder met Sunday Morning, dat ook klinkt als een typische slome zondagmorgen (“I just had a good time” – daarom die kater). De orgelpartijen maken de blues compleet. De Sunday Kids ligt het wel, de zondag. Wat ze ook ligt, is raggen. All Dressed Up doet denken aan de desertrock van Brant Bjork en klinkt dus weer ontzettend tropisch. Op Soho knallen alle registers van de band nog één keer goed open (zo ongeveer als op Soul maar dan dubbel zo lang en nog sexier – woorden als hot, sex en horny worden je om de haverklap om de oren geslingerd) waarna de band afsluit met de weemoedige song Cold Blows Off. Een nummer om de opgebouwde stoom mee af te blazen.

Livedata:

  • Vrijdag 11 januari: Patronaat, Haarlem
  • Vrijdag 18 januari: Winston, Amsterdam (release party)


  1. Goin’ Home
  2. Buster
  3. Soul
  4. Big Expensive Truck (Stuck In Da Mud)
  5. Sunday Morning
  6. All Dressed Up
  7. Soho
  8. Cold Blows Off