×

Recensie

Metal

16 december 2010

Sodom op bloedrood dubbel

In War And Pieces

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Petting Zoo Productions

In War And Pieces Sodom Metal 3 Sodom op bloedrood dubbel vinyl Written in Music https://writteninmusic.com

Volgens een splinternieuwe traditie brengt ook Sodom zijn nieuwe releases op dubbel elpee uit. Het dit jaar verschenen In War And Pieces is nu op rood vinyl te verkrijgen. De fans van het zwarte goud kunnen genieten van een gatefold hoes en uitgebreide tekstvellen. Deze editie is netjes verzorgd en ziet er prima uit. Velen zweren erbij en het wordt haast weer interessant om een platenspeler aan te schaffen. De tweede plaat bevat een extra song genaamd Murder One.

Sodom; de ongekroonde keizers van de Teutoonse thrash metal! Samen met Kreator en Destruction vormen ze de Grote Drie van dit subsubgenre. Op hun eerste wapenfeit Victims Of Death uit 1984 is de invloed van de legendarische band Venom overduidelijk te horen. Die eerste plaat klonk overigens bar slecht. Het geluid werd op hun tweede Persecution Mania al heel wat beter. Het lukt Duitse zangers die Engels zingen nooit hun dialect te verbergen. Dat heeft toch altijd iets schattigs; dat is iets wat je als metal band uiterst graag wil vermijden.

Anno 2010 brengt Sodom wederom een nieuwe plaat uit. Dit werk heet In War And Pieces en bevat een elftal songs die de onderwerpen oorlog, dood en verderf behandelen. De muziek op deze plaat klinkt eigenlijk net iets te gelikt. Het geluid was op de voorganger Sodom uit 2006 heel wat korzeliger. Dat klonk lekker ruig en heftig, maar dat moeten we dus op IWAP helaas missen. Verder valt op dat de band wat meer nuances probeert aan te brengen in de muziek. Af en toe wat akoestisch, hier en daar wat subtielere ritmes en breaks. Maar over het algemeen is het toch regelrechte thrash metal wat de klok slaat. De band rockt er lekker op los, maar brengt uiteraard niets baanbrekend nieuws. Dat mogen we van deze oude rotten natuurlijk ook niet meer verwachten.

Never change a winning team. En winnen doen ze nog steeds en niet alleen in Duitsland! Persoonlijk vond ik Sodom dus beter, maar deze plaat mag er ook best wezen.

Tracklisting In War And Pieces:

Side1

 1. In War And Pieces
 2. Hellfire
 3. Through Toxic Veins
 4. Nothing Counts More Than Blood
 5. Storm Raging Up
 6. Feigned Death Throes

Side2

 1. Soul Contraband
 2. God Bless You
 3. The Art Of Killing Poetry
 4. Knarrenheinz
 5. Styptic Parasite
 6. Murder One


 1. In War And Pieces
 2. Hellfire
 3. Through Toxic Veins
 4. Nothing Counts More Than Blood
 5. Storm Raging Up
 6. Feigned Death Throes
 7. Soul Contraband
 8. God Bless You
 9. The Art Of Killing Poetry
 10. Knarrenheinz
 11. Styptic Parasite