×

Recensie

Metal

29 maart 2012

Secrets Of The Moon

Seven Bells

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Lupus Lounge

Seven Bells Secrets Of The Moon Metal 4.5 Secrets Of The Moon – Seven Bells Written in Music https://writteninmusic.com

Seven Bells is pas de vijfde CD van Secrets Of The Moon. De band is opgericht in 1995 en heeft weliswaar een groot aantal EP’s en splits uitgebracht, maar doet gemiddeld iets meer dan drie jaar over een nieuw album. Met het vertrek van Daevas in 2007 is de band zijn laatste originele bandlid kwijt. Dit heeft voor het geluid en de atmosfeer echter geen impact, want Seven Bells is een typisch Secrets Of The Moon album geworden. De muziek van deze Duitsers is altijd ongrijpbaar geweest; als een spookbeeld wat in een nachtmerrie voor je uitwaait.

Het album opent met het titelnummer, dat zich kenmerkt door een donker, spannend en opzwepend karakter. Het volgende nummer Goathead heeft een super vuig tempo en dito vokalen. Het is een heerlijk nummer wat je live zelfs in je beenmerg gaat voelen. Serpent Messiah klinkt weer heel anders dan de vorige twee songs; het is een wat minder sterk nummer, maar nog altijd erg krachtig. Secrets Of The Moon komt echter keihard terug met Blood Into Wine! De overgangen tussen de songs zorgen voor een duidelijke cohesie en spanning in de hele CD. Worship heeft bijzonder spannende ontwikkelingen in de zang en in het tempo. De hypnotiserende gitaren van Nyx dragen je naar hogere staten, terwijl de gore zang je weer in de werkelijkheid terugsleurt. Een rollercoaster aan emoties en beweging. Het ambient einde is wat tegenvallend, maar maakt de overgang naar het laatste nummer wel bijzonder. The Three Beggars vertoont overeenkomsten met Serpent Messiah en is daardoor een wat mindere afsluiter.

Seven Bells is een dijk van een plaat. De atmosfeer is donker en duister. De muziek is somber maar energiek, melancholisch maar agressief. De ritmes zijn ongrijpbaar en de tempowisselingen hebben een vervreemdende uitwerking. Fans van de band kunnen de plaat blindelings aanschaffen! Ieder die geinteresseerd is in intrigerende muziek in het algemeen en post black in het bijzonder: je weet wat je te doen staat. Kopen die plaat!

Tracklisting Seven Bells:
1. Seven Bells
2. Goathead
3. Serpent Messiah
4. Blood Into Wine
5. Worship
6. Nyx
7. The Three Beggars  1. Seven Bells
  2. Goathead
  3. Serpent Messiah
  4. Blood into Wine
  5. Worship
  6. Nyx
  7. The Three Beggars (Satan's Church)