×

Recensie

Soul / Hiphop

23 september 2013

Nile Rodgers presents The Chic Organization

Up All Night

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Rhino

Up All Night Nile Rodgers The Chic Organization Soul / Hiphop 4 Nile Rodgers presents The Chic Organization – Up All Night Written in Music https://writteninmusic.com

Dat gitarist Nile Rodgers zijn legendarische band Chic weer nieuw leven aan het inblazen is, mag ondertussen duidelijk zijn geworden. De dubbele verzameling Up All Night brengt een fijne lading klassiekers terug in de schijnwerpers.

Rodgers was samen met zijn maatje, bassist Bernard Edwards (overleden in 1996), bepalend voor de Chic sound. Waar de een met een gitaar riff of pakkende baslijn kwam aanzetten, creëerde de ander het intro, outro of tussenstuk en vice versa. In de jaren 70 waren er maar weinig schrijfkoppels die zoveel hits scoorden. En hits die echt gigantische hits waren en de hele wereld over gingen. En zeker niet alles werd voor hun eigen band bewaard. Vooral Sister Sledge en later ook Diana Ross behaalden hun grootste successen met Rodgers/Edwards songs.

Mede door de ijzersterke biografie Le Freak die Rodgers vorig jaar uitbracht en de herwaardering van het werk van Chic door Daft Punk (de Chic ripoff Get Lucky) komt deze dubbele verzamelaar op het exact juiste moment. Heel veel van wat het duo Rodgers/Edwards zo uitzinderlijk goed maakte is hierop te vinden: Van de wereldwijde Chic hits Dance, Dance, Dance, Le Freak, Good Times, lekker dikke 12 inch versies van My Forbidden Lover en Everybody Dance tot aan de Sister Sledge hits We Are Family en Lost in Music. Om de Diana Ross hits I’m Coming Out, My Old Piano en lange 12 inch versies van Carly Simon’s Why en Spacer van Sheila And The Black Devotion niet te vergeten.

Natuurlijk is de uitgebreide 4CD’s tellende The Chic Organization Box Set vol.1/Savoir Faire te prefereren boven deze dubbele verzamelaar. Maar voor een heel mooie prijs is deze dubbelaar een erg goede deal.

Tracklisting Up All Night:

CD1:

 1. Chic – Le Freak
 2. Sister Sledge – He’s The Greatest Dancer
 3. Diana Ross – Upside Down (Album Version)
 4. Chic – Everybody Dance (12″ Version)
 5. Sister Sledge – We Are Family
 6. Sheila & B. Devotion – Spacer (12″ Version)
 7. Chic – I Want Your Love
 8. Sister Slegde – Lost In Music
 9. Norma Jean Wright – Saturday
 10. Chic – Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah)
 11. Sister Sledge – Got To Love Somebody
 12. Chic – My Feet Keep Dancing

CD2:

 1. Chic – Good Times
 2. Diana Ross – I’m Coming Out
 3. Carly Simon – Why (12″ Version)
 4. Chic – My Forbidden Lover (12″ Version)
 5. Sister Sledge – Thinking Of You
 6. Johnny Mathis – I Love My Lady
 7. Debbie Harry – Backfired (12′ Remix)
 8. Chic – Soup For One
 9. Norma Jean Wright – High Society (12″ Version)
 10. Sister Sledge – Reach Your Peak (12″ Version)
 11. Sheila – Your Love Is Good (USA 12″ Version)
 12. Diana Ross – My Old Piano


 1. Medley (Live at Glastonbury 2013) (BBC Live Version)