×

Recensie

Roots

27 juni 2016

My Girl The River

This Ain't No Fairytale

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Super Tiny Records

This Ain't No Fairytale My Girl The River Roots 4 My Girl The River – This Ain’t No Fairytale Written in Music https://writteninmusic.com

Verhalen uit haar eigen leven in het Diepe Zuiden, Kris Wilkinson is afkomstig uit Louisiana en verbleef in Jackson, Mississippi  en Nashville, vullen deze langspeler die ze met hulp van haar Britse vriend bassist Joe Hughes en gerenommeerde sessielui inkleurt onder de naam My Girl The River.

Het zelf gecomponeerde songwerk ietwat naïef zoals in The Rabit Hole dat naar verluidt geïnspireerd werd door Alice in Wonderland. Ook de beeldrijke vertellingen zoals het naar verluidt echt uit het leven gegrepen Woods Behind Our House met achtergrondzang van Jonathan Byrd, baden in een wat mysterieuze sfeer. Met Covington keert de zangeres terug naar haar oorspronkelijke thuishaven in Louisiana, de dartele fiddle van Nick Pynn versterkt de nostalgische southern feel. Pynn hanteert eveneens  de muzikale zaag en die bijdrage levert samen met de gitaarlicks van Will Kimbrough een wat spookachtige sound op.

De gospelgetinte pianoballade I’m Giving Up On Givin’Up On met John Garden aan het klavier herbergt een gelijkaardig raffinement als het productiewerk van Owen Bradley destijds voor Patsy Cline, het idee voor deze song rijpte nadat Wilkinson een concert van Steve Earle had bijgewoond.  De poëtische erfenis van Joni Mitchell en Townes Van Zandt waart rond in Love Is.

In dit met waar gebeurde anekdotes, halve waarheden, zoete leugens  gevulde intimistische werkstukje komen zowat alle mogelijke muzikale stijlen uit het country en folk spectrum aan bod die niet zelden van een verrassende schoonheid getuigen en een ontwapende authenticiteit uitademen. 1. The Rabbit Hole
 2. Woods Behind Our House
 3. Come Back to Nashville
 4. Covington
 5. This Ain't No Fairytale
 6. Where I Belong
 7. Giving up on Giving up on You
 8. American Bride
 9. Love Is
 10. Bring It on Down
 11. Dollar for the Causeway
 12. The Last Song