×

Recensie

Soul / Hiphop

06 augustus 2015

Lianne La Havas

Blood

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Warner Music

Blood Lianne La Havas Soul / Hiphop 3.5 Lianne La Havas – Blood Written in Music https://writteninmusic.com

Ruim drie jaar na haar debuut Is Your Love Big Enough? is daar eindelijk Blood, het tweede album van de uit Londen afkomstige Lianne La Haves. Een zeer plezierige terugkomst.

Dat La Havas op basis van haar opvallende debuut gelijk een succes zou worden was op basis van haar aanstekelijke songs en haar mooie stem te verwachten. Maar dat ze gelijk zo groot zou worden niet. Het album was een wereldwijd succes (in Nederland haalde haar debuut zelfs de derde plek op de albumlijsten). Een nieuwe ster was geboren. Gelukkig nam ze na al dat succes de tijd om songs te schrijven voor haar tweede album.

Met Blood, toepasselijk refererend naar haar Jamaicaanse en Griekse familie achtergrond, heeft ze een fijn vervolg op haar zo succesvolle debuutalbum gemaakt. Het album markeert een verwijdering van de rustige folky songs van haar debuut en bevat meer variatie en power. Gelardeerd met invloeden uit de soul, reggae, pop en souljazz zingt La Havas ook gelijk een stuk krachtiger.

Vooral de met een heerlijke baslijn opgezette albumopener Unstoppable, het erg lekkere, samen met Jamie Lidell geschreven, Green & Gold, het zeer verrassende, in het refrein door electronic rock gedreven, Never Get Enough, de old skool soul van What You Don’t Do en de prachtige love ballads Wonderful en Good Goodbye bewijzen dat de nog maar 25-jarige La Havas meer dan een groots talent is.



  1. Unstoppable
  2. Green & Gold
  3. What You Don't Do
  4. Tokyo
  5. Wonderful
  6. Midnight
  7. Grow
  8. Ghost
  9. Never Get Enough
  10. Good Goodbye