×

Recensie

Roots

11 juni 2020

 Larkin Poe

Self Made Man

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Tricki Woo Records

Self Made Man Larkin Poe Roots 3.5  Larkin Poe – Self Made Man Written in Music https://writteninmusic.com

De uit Calhoun, Georgia afkomstige zusjes Rebecca en Megan musiceren op mandoline  en dobro als teenagers bij The Lovell Sisters, samen met de fiddle van het jongere zusje Jessica. Na een kennismaking met de bluegrass van dobro- en lapsteel fenomeen Jerry Douglas schuiven ze het klassieke symfonische repertoire opzij.

Als Jessica zo’ tien jaar geleden opstapt gaan de oudere zussen verder als Larkin Poe, de naam van een verre voorvader. Enkele  countryneske folk epeetjes, met de jaargetijden als thematische rode draad, worden gebundeld op Band For All Seasons en na de samenwerking met de Noorse singer-songwriter Thom Hell op het sfeervolle The Sound  Of The Ocean Sound opteren de jongedames voor een meer toegankelijke, energieke southern bluesrock stijl.

Ondertussen staat de teller op vijf met Self Made Man. Rebecca begeleidt haar energieke zangpartijen geflankeerd met harmonische bijdragen van Megan en aangedreven door resonerend snarenspel dat gezelschap krijgt van uithalen op lapsteel. De stevig ritmefundamenten van Kevin McGowan en Tarka Layman zorgt voor een rockende ondertoon die in combinatie met een geïnspireerde en toegankelijke exploitatie van rootselementen uit het Diepe Zuiden vooral op een podium zijn uitwerking niet mist.

De jongere zusjes van The Allman Brothers, zo worden de naar Nashville verkaste Megan en Rebecca  Lovell wel eens genoemd, daar valt iets voor te zeggen. Inmiddels hanteren ze een meer universele benadering die wereldwijd op de festivalpodia geapprecieerd wordt. Larkin Poe was de eerste naam die Blues Peer eind vorig jaar bevestigde voor de editie van 2020, het wordt wellicht iets voor volgend jaar. 1. She's A Self Made Man
 2. Holy Ghost Fire
 3. Keep Diggin'
 4. Back Down South
 5. Tears Of Blue To Gold
 6. God Moves On The Water
 7. Every Bird That Flies
 8. Scorpion
 9. Danger Angel
 10. Ex-Con
 11. Easy Street