×

Recensie

Metal

02 november 2011

Krisiun

The Great Execution

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Century Media Records

The Great Execution Krisiun Metal 4 Krisiun – The Great Execution Written in Music https://writteninmusic.com

Het instorten van de beide torens van het World Trade Center tijdens de aanslagen op 11 september 2001 in New York? De vernietiging van de Kolossus van Rhodos door een aardbeving? Het zinken van de Titanic? De totale verwoesting van Carthago door de Romeinen in 146 voor Christus? Het opblazen van de boedha beelden in Afghanistan door de Taliban-overheid? (dat laatste werd gedaan met dynamiet en tanks en het duurde een maand voor de beide beelden totaal vernietigd waren) Als ik de muziek van Krisiun op hun nieuwe CD The Great Execution ergens mee zou moeten vergelijken kom ik op bovenstaande gebeurtenissen. De death metal van deze Brazilianen is zeer overweldigend!

Krisiun is in 1990 opgericht en heeft 8 CD’s, 2 EP’s, 2 splits en een live DVD uitgebracht. The Great Execution is 31 oktober verschenen via Century Media Records. Krisiun speelt regelrechte death metal; rollende drums, zware gitaren en heavy grunts. De riffs zijn erg sterk, de nummers blaken van kracht en energie. Op hun nieuwe CD staan alleen maar keiharde death metal songs; tien stuks! Het cleane, maar organische geluid zorgt voor een intense atmosfeer. De nummers verschillen onderling in tempo en song structuur. Het enige minpuntje wat ik kan vinden is dat het geluid op de plaat over het geheel nogal eentonig is.

De band draait al een tijdje mee maar mocht je toch niet bekend zijn met het werk van Krisiun, dan is The Great Execution absoluut het proberen waard!

Tracklisting The Great Execution:
1. The Will to Potency
2. Blood of Lions
3. The Great Execution
4. Descending Abomination
5. The Extremist
6. The Sword of Orion
7. Violentia Gladiatore
8. Rise and Confront
9. Extinção em Massa
10. Shadows of Betrayal 1. The Will to Potency
 2. Blood of Lions
 3. The Great Execution
 4. Descending Abomination
 5. The Extremist
 6. The Sword of Orion
 7. Violentia Gladiatore
 8. Rise and Confront
 9. Extincao em Massa
 10. Shadows of Betrayal
 11. Black Force Domain (Re-recording)