×

Recensie

Pop

10 juli 2013

Jonas & The Massive Attraction

Live Out Loud

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Big Slice

Live Out Loud Jonas & The Massive Attraction Pop 2 Jonas & The Massive Attraction – Live Out Loud Written in Music https://writteninmusic.com

Live Out Loud is de opvolger van Big Slice uit 2012. Deze band is behoorlijk groot in thuisland Canada en dit nieuwe album zal die status zeer waarschijnlijk alleen maar vergroten.

De aanpak is weer gelijk aan de vorige plaat. Ditmaal zaten als grote jongens, producer Marti Frederiksen (Aerosmith/ Pink / Buckcherry) en Mark Holman achter de knoppen en schreven zij mee aan de 12 liedjes.

Buiten de opener Ultimate Low en Riot is de invloed van Nickelback minder prominent aanwezig. Dat heeft als gevolg dat buiten deze nummers het ook allemaal nog radio vriendelijker klinkt dan op het vorige album. In principe zouden liedjes als het bombastische Cover, Breathing, of Alienation ook geschreven kunnen zijn voor artiesten als Pink of The Script Het zit allemaal goed in elkaar, maar mist ieder eigen gezicht. Gladgestreken inwisselbare radiorock dat soms wel heel zoet overkomt (Good Life, Only Human).

In vergelijking met Big Slice dat nog enigszins als een stoer steroïde sportsbar plaat omschreven kon worden, is Jonas bijna helemaal overgestapt op pop met een rockrandje. Veel markt zal er hier niet zijn voor Jonas en zijn kompanen, het klinkt te gewoon, te gelikt en bovenal, te anoniem. 1. Ultimate Low
 2. Riot
 3. Bonnie And Clyde
 4. Cover Me
 5. Breathing
 6. Hope You're Happy
 7. Alienation
 8. Good Life
 9. Only Human
 10. Fire It Up
 11. Tidal Wave
 12. To Young To Be Broken
 13. Respire