×

Recensie

Roots

18 december 2012

Johan Borger

Wild Geese Calling

Geschreven door: Ella-Milou Quist

Wild Geese Calling Johan Borger Roots 4 Johan Borger – Wild Geese Calling Written in Music https://writteninmusic.com

Bij voorkeur een goede Merlot, liefst Chileens, of een goede borrel en een lekkere sigaret is een wens die opkomt bij het horen van Wild Geese Calling van Johan Borger, die zeker ‘s avond laat gehoord moet worden. Het album neemt je mee naar je eigen sfeer van het moment. Misschien een beetje in de sfeer van het Willy DeVille werk na Mink DeVille, hier en daar vleugje Ryan Adams & The Cardinals maar dan wel weer met een eigen stemgeluid en wat meer country invloeden mede dankzij de pedal steel guitar.

De makkelijk liedjes voorspellen waar het heen gaat en daardoor zul je niet afgeleid worden door ingewikkelde akkoorden schema’s. Het gaat om de intentie. En dat is zeker te horen. Voor wie een tikje meer wil horen dan een singer-songwriter zal aan zijn trekken komen. Niet het enige aanbod in dit land, echter weet Johan wel de luisteraar te vervoeren naar een eigen fantasie. Voor je het weet ben je vier liedjes verder en zit je in je eigen ballon terwijl je beseft dat je hier en daar wat gemist hebt.

Op precies de helft van het album kom je even uit je eigen ballon en gaat je aandacht weer terug naar de muziek. Johan klinkt losser en frisser en meer zichzelf. Het is net of hij er eerst nog even in moest komen om vervolgens met meer gevoel, meer emotie zijn muziek te brengen. Ook zangeres Marieke Borger draagt haar steentje bij met haar prachtige zangstem. Zij en Johan klinken te gek samen!

Wild Geese Calling is een intieme, rustieke en sfeervolle plaat van een jonge artiest (nog maar 28 jaar) die een eigen stijl heeft en een eigen duidelijke visie op hoe muziek voor hem moet klinken. Er lijkt geen eind te komen aan het rijtje van rijzende artiesten, maar ook met Johan is Nederland weer een goede singer-songwriter rijker. Dat blijkt ook wel aan het feit dat Johan Borger nu een plaatsje heeft verdiend in de Euro Americana Chart van deze maand.  1. Wild Geese Calling
  2. Nothing Comes For Free
  3. Going Back
  4. When The Lightning Strikes
  5. Small Town
  6. Goodnight My Friend
  7. For Love
  8. Only Telling What I know
  9. In The Meadow
  10. Push To Fall