×

Recensie

Roots

13 oktober 2014

Joe Bonamassa

Different Shades Of Blue

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Provogue

Different Shades Of Blue Joe Bonamassa Roots 2.5 Joe Bonamassa – Different Shades Of Blue Written in Music https://writteninmusic.com

Veelvraat Joe Bonamassa heeft weer eens een nieuw album uitgebracht. De 37 jarige Amerikaan brengt met Different Shades Of Blue alweer zijn 10de (!!) studioalbum uit. En dan te bedenken dat zijn eerste album, A New Day Yesterday, in 2000 werd uitgebracht. Daarnaast bracht hij nog eens 3 livealbums uit op eigen naam, maakte hij met Beth Hart 2 studio- en 1 livealbum, met Black Country Communion 3 studioalbums en bracht hij met Rock Candy Funk Party een 2-tal albums uit. En dan hebben we het nog geeneens over alle DVD’s die hij heeft uitgebracht en de talloze gastoptredens op albums van collega’s.

Het probleem met het uitbrengen van zoveel werk is dat je zoiets krijgt als “alweer een album van Bonamassa”. En dat gevoel kreeg ik dus ook met Different Shades Of Blue. Het is natuurlijk een fantastische gitarist maar het is daardoor allemaal niet meer zo verrassend. Het spannende van een nieuw album is er wel vanaf. Daarnaast is Bonamassa ook niet echt vernieuwend. Hij blijft met dit album ook weer hangen in het succes uit het verleden. Beetje rock met een gitaarsolo (Oh Beautiful!), beetje funk met een gitaarsolo (Love Ain’t A Love Song), een akoestische ballad met gitaarsolo (Different Shades Of Blue), een bluesrock met gitaarsolo (Heartache Follows Wherever I Go) en een slowblues met gitaarsolo (So, What Would I Do).

Natuurlijk is Different Shades Of Blue kwalitatief weer gewoon een topplaat. Bonamassa blijft een meester in het bespelen van de gitaar en zangtechnisch is zijn iet wat hese stem ook niet een van de minste. Daarnaast weet hij altijd wel de juiste muzikanten en producers om zich heen te verzamelen om een goed product neer te zetten. Met als gevolg dat het technisch allemaal gewoon klopt en nergens een foutje te bekennen is. Maar de verrassing is inmiddels wel weg uit de muziek van Bonamassa. En het blijft alleen jammer dat hij te veel doet. Veel te veel. En deze kwantiteit in combinatie met de voorspelbaarheid zorgen dan wel voor een laag cijfer.

Tracklisting Different Shades Of Blue:

 1. Hey Baby (New Rising Sun)
 2. Oh, Beautiful!
 3. Love Ain’t A Love Song
 4. Living On The Moon
 5. Heartache Follows Wherever I Go
 6. Never Give All Your Heart
 7. I Gave Up Everything For You, ‘Cept The Blues
 8. Different Shades Of Blue
 9. Get Back My Tomorrow
 10. Trouble Town
 11. So, What Would I Do


 1. Hey Baby (New Rising Sun)
 2. Oh Beautiful!
 3. Love Ain't A Love Song
 4. Living On The Moon
 5. Heartache Follows Wherever I Go
 6. Never Give All Your Heart
 7. I Gave Up Everything For You, 'Cept The Blues
 8. Different Shades Of Blue
 9. Get Back My Tomorrow
 10. Trouble Town
 11. So, What Would I Do