×

Recensie

World

21 december 2011

Izaline Calister

Di Fiesta

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: EZC Records

Di Fiesta Izaline Calister World 3.5 Izaline Calister – Di Fiesta Written in Music https://writteninmusic.com

Daar waar Smith & Burrows verantwoordelijk zijn voor één van de betere alternatieve kerstalbums van 2011, gaat de onderscheiding in de categorie ‘het meest tropische kerstalbum’ dit jaar zonder twijfel naar Izaline Calister. Haar nieuwe album Di Fiesta staat bol van de sfeervolle en hartverwarmend klinkende en in het Papiamento gezongen Kerst- en Nieuwjaars-songs.

Naast een aantal fraaie covers, waaronder Papa Pasku Ta Bin (Santa Claus Is Coming To Town), Maria Bo T’a Sa (Mary Did You Know), Hesus Nos A Yega (Oh Come All Ye Faithful) en Pasku Ku Bosnan (The Christmas Song) bevat het feestalbum ook een aantal uitstekende eigen composities. Zo is het ingetogen E Karta, met Leonie Janssen als  subtiel aanwezig ‘engelenkoor’, prachtig en schittert Izaline zelf in de openingstrack Dushi Dia en de sprankelende titelsong Di Fiesta. Daarnaast is het ook regelmatig feest zoals in de swingende medley Pòtpurí Di Aguinaldo met de kinderkoren Angelitos en HR en het Dudok strijkkwartet.

Izaline is in de feeststemming en viert het feest graag met haar muzikale vrienden, die veelvuldig op dit album opduiken. Naast de reeds genoemde artiesten krijgt de immer goedlachse zangeres o.a. steun van Nydia Ecury, die de zang op de traditionele Venezuelaanse slotsong Un Niño Krioyo voor haar rekening neemt. Grupo di Betico zorgt voor de achtergrondzang en instrumentatie op het mooie Bendishoná en Yumarya! zorgt voor vocaal vakwerk op de salsa-track Mi Paranda .

Nu valt het met de kou deze feestdagen waarschijnlijk wel mee maar u maar als u de temperatuur in huis wat wilt opstoken is het opzetten van dit album al voldoende om het iets warmer te krijgen. Di Fiesta is namelijk met veel liefde en warmte gemaakt en dat straalt over op de luisteraar. 1. Dushi Dia
 2. Papa Pasku Ta Bin
 3. Vaye Berde
 4. Mi Paranda
 5. Bendishoná
 6. E Karta
 7. Pòtpurí Di Aguinaldo
 8. Maria Bo T'a Sa
 9. Ketu Ketu Ketu
 10. Pasku Ku Bosnan
 11. Di Fiesta
 12. Hesus Nos A Yega
 13. Un Niño Krioyo