×

Recensie

Metal

05 juli 2011

In Flames

Sounds Of A Playground Fading

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Century Media Records

Sounds Of A Playground Fading In Flames Metal 3.5 In Flames – Sounds Of A Playground Fading Written in Music https://writteninmusic.com

In Flames wordt in een adem genoemd met At The Gates en Dark Tranquillity. Deze drie bands vormen de spil van de zogenaamde Gothenburg Sound. Deze specifieke term wordt gebruikt om hun melodieuze death metal te omschrijven. Hoewel dit een Zweeds feestje is, vind ik de sound van deze bands toch steeds Amerikaanser klinken. Ik ben er nog niet helemaal zeker van of ik dit wel een goeie ontwikkeling vind.

Sounds Of A Playground Fading is de nieuwste CD van In Flames. Heerlijk strak drum- en baswerk waarboven ruige gitaren hakkende riffs uitspuwen. De ruigheid van de gitaren is niet te extreem, want anders zou het storend werken. Mooie en gevoelige cleane intro’s en intermezzo’s zorgen voor afwisseling, maar ook interessante en spannende breaks dragen hiertoe bij. Een nummer als The Attic of Jester’s Door is een vreemde eend in de bijt, maar zorgt in ieder geval voor een wat meer macabere atmosfeer. Ik hoor mooie melodieuze gitaarlijnen en sterke zang. Maar zoals ik eerder al zei klinkt alles wel heel Amerikaans. Dit hoeft niet voor iedereen een negatieve bijsmaak te hebben, maar ik vind het allemaal wat al te gemaakt. Natuurlijk hoef je je als fan hier niets van aan te trekken. De muziek van deze band is er overduidelijk voor om van te genieten en ze zijn daar zeker succesvol genoeg voor.

Tracklisting Sounds Of A Playground Fading:

1. Sounds of a Playground Fading
2. Deliver Us
3. All for Me
4. The Puzzle
5. Fear Is the Weakness
6. Where the Dead Ships Dwell
7. The Attic
8. Darker Times
9. Ropes
10. Enter Tragedy
11. Jester’s Door
12. A New Dawn
13. Liberation 1. Sounds Of A Playground Fading
 2. Deliver Us
 3. All For Me
 4. The Puzzle
 5. Fear Is The Weakness
 6. Where The Dead Ships Dwell
 7. The Attic
 8. Darker Times
 9. Ropes
 10. Enter Tragedy
 11. Jester's Door
 12. A New Dawn
 13. Liberation