×

Recensie

Roots

25 november 2018

GospelbeacH

Another Winter Alive

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Alive Natural Sound

Another Winter Alive GospelbeacH Roots 4 GospelbeacH – Another Winter Alive Written in Music https://writteninmusic.com

“Ideale soundtrack bij een zomer, met of zonder liefde”, schreven we vorig jaar in de recensie van Another Summer Of Love. De genereus zonovergoten zomerdagen zijn we ook dit jaar moeiteloos doorgekomen met GospebeacH in de cd-lader. Hoe moet het nu verder tijdens kille donkere winterdagen?  Blijkbaar hadden Brent Rademaker en kompanen nog wat materiaal opgespaard en dat is nu gelukkig op Another Winter Alive terechtgekomen.

De door Neil Casal aangeleverde  opener Freeway to the Canyon creëert meteen zo’n lekker luie sfeer zonnige rinkelende gitaren van Jason Soda en uitwaaierend toetsenwerk van Jonny Niemann begeleiden de harmonische zangpartijen die naar de zonnige Westkust van Californië leiden. Down South huppelt eveneens bezorgd verder op van die saloon pianoriedels en dromerige gitaartjes op weg naar zonnige Oceaanlichten.

Een met fuzz en feedback vervormde intro leidt Runnin’ Blind in, de enigszins aan The Everly Brothers herinnerende zang evolueert  verder op elektrische piano  en snerpende slides om uit te lopen op een zweverige ontknoping met van die onderwater instrumentatie. We moeten eerst nog langs een wat energieker Change of Heart passeren om bij een prachtig, zwoel Dreamin’…  euh weg te dromen bij de hemelse zang. Niet slecht voor ‘restantjes’.

Het tweede gedeelte is opgevuld met fragmenten van een concert Londen. In de Betsey Trotwood brengen Rademaker, Soda en Niemann, in het kader van de California Summer Tour 2017 een selectie uit vorige langspelers Een drumloze, spontane set die aantoont dat de  melodieuze muziekjes van GospebeacH ook op het podium moeiteloos overleven. Het maakt het wachten op een derde regulier studioalbum alleszins wat draaglijker tijdens de winter .

https://writteninmusic.com/pop/gospelbeach-another-summer-of-love/  1. Freeway To The Canyon
  2. Down South
  3. Runnin' Blind (Winter Version)
  4. Change Of Heart
  5. Dreamin'
  6. California Steamer [Live]
  7. Out Of My Mind (On Cope & Reed) [Live]
  8. Miller Lite [Live]
  9. In The Desert [Live]
  10. You're Already Home [Live]