×

Recensie

Metal

29 oktober 2012

Forgotten Tomb – …And Don't Deliver Us From

...And Don't Deliver Us From Evil

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Agonia Records

...And Don't Deliver Us From Evil Forgotten Tomb Metal 4 Forgotten Tomb – …And Don’t Deliver Us From Evil Written in Music https://writteninmusic.com

…And Don’t Deliver Us From Evil is het zesde album van het Italiaanse kwartet Forgotten Tomb. De band is in 1999 opgericht en speelt een mix van black/doom/gothic metal en rock. Het is in ieder geval geen doorsnee metalband. De laatste tijd verschijnen steeds vaker mainstream-elementen in hun extreme metal, maar dit zorgt er niet voor dat de algehele sfeer positiever wordt. De nieuwe CD wordt op 30 oktober via Agonia Records uitgebracht.

Het eerste wat opvalt aan …And Don’t Deliver Us From Evil is de evenwichtige mix. Zang, gitaar, bas en drums krijgen voldoende aandacht en zijn prima te horen. De zeven songs op dit album duren allemaal langer dan zes minuten en dit werkt absoluut niet storend. Ik zal niet beweren dat het allemaal hoogstaande composities zijn, maar het is wel heerlijke metal. De muziek is extreem, maar lang niet zo somber en zwaarmoedig als ik van deze band gewend ben. Gelukkig bleek dit een eerste indruk en verandert dit gaandeweg we verder komen op de CD.

…And Don’t Deliver Us From Evil opent met een leuk deuntje genaamd Deprived. Daarna volgt het titelnummer, waar we wat meer van mogen verwachten; een lekker heftig nummer met fijne tempowisselingen. Cold Summer klinkt al een stuk negatiever en met een titel als Let’s Torture Each Other kan de stemming er enkel donkerder op worden; heerlijk smerig bas-geluid met vuig gitaarwerk en ranzig swingende drums. In de titel van het volgende nummer zit een spelfout: Love Me Like You’d Love The Death. Het maakt het nummer er beslist niet minder door. Met Adrift wordt al een triest afscheid van ons genomen, maar met het laatste nummer Nullifying Tomorrow wordt ook afscheid genomen van de toekomst.

Forgotten Tomb blijft obscuur, negatief en melodieus. De band blijft extreem en maakt donkere muziek die je positieve levensinstelling danig weet te vergallen. Forgotten Tomb biedt je de mogelijkheid om te zwelgen in je eigen ellende. Volgens bandleider Ferdinando ‘Herr Morbid’ Marchisio is dit album het meest persoonlijke sinds het in 2004 verschenen Love’s Burial Ground. Met …And Don’t Deliver Us From Evil hebben fans van de band en extreme metal er weer een klasse CD bij.

Tracklisting …And Don’t Deliver Us From Evil:

  1. Deprived
  2. …And Don’t Deliver Us from Evil
  3. Cold Summer
  4. Let’s Torture Each Other
  5. Love Me Like You’d Love the Death
  6. Adrift
  7. Nullifying Tomorrow