×

Recensie

Metal

24 november 2009

Everytime I Die

New Junk Aesthetic

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Epitaph

New Junk Aesthetic Everytime I Die Metal 5 Everytime I Die – New Junk Aesthetic Written in Music https://writteninmusic.com

Een mooie bijkomstigheid van het schrijven voor WiM is dat we zelf uit mogen maken waarover we schrijven. Zo is het vijfde album van Everytime I Die al sinds september uit, maar toch heb ik besloten de aandacht nog even te vestigen op deze muzikale fragmentatie bom. Want dat is het.

Naar mijn idee had deze band uit Buffalo al een spoor van muzikale vernietiging achtergelaten, maar blijkbaar kon daar nog wel een schepje bovenop.  New Junk Aesthetic, het debuut voor de band op Epitaph is een niets ontziende, brute aanval op het gehoor. Alsof je in een donker steegje opgewacht wordt door een aantal snoodaards die je tegen de muur drukken en dreigend vertellen je in elkaar te rammen, alvorens zij je de eerste bikkelharde stoot in je maag geven. Roman Holiday begint als dat dreigement en The Marvelous Slut is die eerste dreun. Daarna volgen er nog tien knetterharde schoppen en de genadeslag is Goddam Kids These Days. Zanger Keith Buckley spuwt zijn agressieve vocalen met zoveel woede over de muziek heen dat je er haast bang van zou worden. Wanderlust is het beste nummer wat de band ooit heeft geschreven naar mijn idee. De combinatie tussen bijna old-fashioned hardrock vocalen en metalcore is meer dan geweldig. Misschien is dit wel een van de beste nummers van het jaar.

Everytime I Die is metalcore met een rock ’n roll attitude. Het is zo smerig, zo hard en zo opgefokt en dan nog schreeuwt ieder nummer om meegezongen te worden. Nergens komt het over als een gimmick. Dit is echt, dit is goed. Dit is heel goed. Iedere keer denk ik dat het niet heftiger kan, maar de band blijft verbazen. De 5 sterren zijn meer dan verdiend.

Tracklisting New Junk Aestetic:

Disc1

 1. Roman Holiday
 2. The Marvelous Slut
 3. Who Invited The Russian Soldier?
 4. Wanderlust
 5. For The Record
 6. White Smoke
 7. Turtles All The Way Down
 8. Organ Grinder
 9. Host Disorder
 10. After One Quarter Of A Revolution
 11. The Sweet Life
 12. Buffalo 666 (Bonus Track)
 13. Goddam Kids These Days (Bonus Track)

Disc2

 1. Bonus dvd


 1. Roman Holiday
 2. The Marvelous Slut
 3. Who Invited The Russian Soldier?
 4. Wanderlust
 5. For The Record
 6. White Smoke
 7. Turtles All The Way Down
 8. Organ Grinder
 9. Host Disorder
 10. After One Quarter Of A Revolution
 11. The Sweet Life
 12. Buffalo 666
 13. Goddam Kids These Days