×

Recensie

Roots

06 mei 2008

Ersi Arvizu

Friends For Life

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Anti

Friends For Life Ersi Arvizu Roots 4 Ersi Arvizu – Friends For Life Written in Music https://writteninmusic.com

De uit Mexicaanse ouders geboren Ersi Arvizu groeide op in het broeierige East Los Angeles van de jaren 50 en 60. Hoewel ze veel liever wilde boksen en bokstrainer wilde zijn, begon ze op aandringen van haar ouders met zingen.

Met haar zussen Mary en Rosella vormde ze in de jaren 60 het zeer succesvolle trio The Sisters totdat Motown en vooral The Supremes populair werden. Met de band El Chicano maakte ze daarna een nieuwe carrière en maakte met Sabor A Mi zelfs een onvervalste Latijnse evergreen. Daarnaast zong ze in zoveel mogelijk bands om geld te maken. Zat om altijd weer ’s nachts te werken brak ze met Los Angeles en verhuisde ze naar Arizona om zich daar op het trainen van boksers te richten en nam ze een baan aan als chauffeur bij Fedex.

Toen gitarist/producer Ry Cooder zo’n 3 jaar geleden bezig was aan zijn Chavez Ravine album, wat de geschiedenis van East L.A. van de jaren 50 vastlegt, zocht hij een vrouwelijke stem uit die tijd en vond Ersi. Zo onder de indruk van haar stem bleef het niet bij dit project maar bood hij aan een album met haar op te gaan nemen.

Friends For Life is een album met een zeldzame prachtverzameling in het Spaans en Engels gezongen songs in een excellente mix van rhythm & blues met volvette Latijnse invloeden. De muzikanten, onder leiding van Cooder, die zelf subtiel de gitaarlijnen invult, voelen de merendeels door Ervizu zelf geschreven songs perfect aan en brengen de juiste swing en bezieling. Ersi’s teksten, hoe simpel soms ook, zijn openhartig en levendig. Friends For Life is een overtuigend album waarop de vergeten Ersi Arvizu een weldadige comeback maakt. 1. Windows Of Dreams
 2. El Arbol
 3. En El Tambo
 4. Mi India
 5. Sin Tu Querer
 6. Friend For Life
 7. In The Closet
 8. Soledad (Ya No Puede Ser)
 9. Angel De Mil Voces
 10. Mil Besos
 11. Cruisin' To The Hop
 12. Dichoso