×

Recensie

Metal

04 juli 2011

Draconian

A Rose For The Apokalypse

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Napalm Records

A Rose For The Apokalypse Draconian Metal 3.5 Draconian – A Rose For The Apokalypse Written in Music https://writteninmusic.com

Draconian werd in 1994 opgericht in Säffle, Zweden. De band van Johan Ericson begon als Kerberos, maar voor het einde van het jaar was deze veranderd in Draconian. Vlak daarvoor was Anders Jacobsson aangenomen als zanger en tekstschrijver. Al op hun eerste demo Shades Of A Lost Moon maakte de band gebruik van vrouwelijke vocalen. Dit resulteerde echter niet in een platendeal. Na militaire dienst en een aantal optredens keerde de band terug naar de studio om wederom een demo op te nemen. Maar ook The Closed Eyes Of Paradise scoorde geen platencontract. Pas na Dark Oceans We Cry, opgenomen in 2002, lukte het om een contract bij Napalm Records te scoren. Hier verscheen in 2003 hun krachtige debuut Where Lovers Mourn en alle volgende platen. Er lagen natuurlijk nog veel nummers op de plank en ook de songs van de demo’s werden op de eerste paar platen gebruikt.

A Rose For The Apokalypse is al een tijdje uit en scoort goed op de metal sites. De productie van de plaat is erg vol en breed gelaagd. De mix is werkelijk uitstekend, geen noot krijgt onvoldoende aandacht. Draconian maakt mooie atmosferische doom metal met veel gothic invloeden. Er is veel afwisseling met vaak treurige peinzende stemmingen. Naast prachtige vrouwelijke vocalen horen we ook de bekende heren-grunt. De gitaren zijn ruig, maar werken niet storend. Alles draagt bij aan de melancholiek die we kennen van bands uit dit genre. Fans van de band en het gothic/doom genre kunnen deze plaat volgens mij blindelings aanschaffen.

Tracklisting A Rose For The Apokalypse:
1. The Drowning Age
2. The Last Hour Ancient Sunlight
3. End Of The Rope
4. Elysian Night
5. Deadlight
6. Dead World Assembly
7. A Phantom Dissonance
8. The Quiet Storm
9. The Death Of Hours
10. Wall Of Sighs  1. The Drowning Age
  2. The Last Hour of Ancient Sunlight
  3. End of the Robe
  4. Elysian Night
  5. Deadlight
  6. Dead World Assembly
  7. A Phantom Dissonance
  8. The Quiet Storm
  9. The Death of Hours
  10. Wall of Sighs