×

Recensie

Roots

03 november 2016

Douglas Greer

Baja Louisiana

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

Baja Louisiana Douglas Greer Roots 4 Douglas Greer – Baja Louisiana Written in Music https://writteninmusic.com

Wie vertrouwd is met het voortreffelijke debuut Just A Man weet dat Douglas Greer’s verhalen in country met een rockend randje red dirt roots gedrenkt worden. Hij resideerde een tijdje in Austin en vond onlangs de weg terug naar zijn oorspronkelijke thuishaven, Port Arthur en laat dat met gemengde gevoelens weten in een slepend Back In My Skin Again.

Baja Louisiana kwam in de Congress House Studio Austin tot stand met hulp van producer  en multi-instrumentalist Mark Hallman die enkele gereputeerde gastmuzikanten aanzocht. Het aan de actualiteit aangepaste Take My Name Off Your Facebook is een van de songs opgepookt door de flitsende picking van gitarist David Grissom (Lucinda Williams, Joe Ely en Mellencamp). Evenals de in red dirt country  gepekelde honky tonker Miss Right Now krijgt de snarentwang gezelschap van de piano van Michael Ramos die de voorganger produceerde. De striemende snarenpartij in het broeierige Christmas In The Travis County Jail horen is van Bradley Kopp. In Port Acres blikt Greer op de tonen van een accordeon weemoedig terug op zijn jeugdjaren in Texas en zijn voorliefde voor de naburige bayous van Louisiana.

Die muzikale accenten complementeren het  door accurate karakterschetsen gevormde oeuvre dat herinneringen oproept aan de sfeer die in het repertoire van illustere singer-songwriters als Townes Van Zandt en Blaze Foley huist en in het meer rockende werk dicht in de buurt van Steve Earle en James McMurtry komt. Een indrukwekkend lijstje waarbij Greer moeiteloos aansluit. Hij debiteert elf songs, die naam meer dan waardig met zijn markante stemtimbre en zet de rijke Texaanse traditie verder met een werkstukje dat onbeschaamd naar de gespecialiseerde eindejaarlijstjes lonkt.

Tracklisting Baja Louisiana:

 1. Back In My Skin Again
 2. Take My Name Of Your Faceback Page
 3. Out Of My Mind
 4. Witches
 5. Port Acres
 6. Miss Right Now
 7. Call Me On It
 8. Saving Grace
 9. Christmas In The Travis Country Jail
 10. Let’s Sit Down
 11. Dead Unicorns