×

Recensie

Metal

22 maart 2011

Deicide

To Hell With God

Geschreven door: Sicco Roukema

To Hell With God Deicide Metal Deicide – To Hell With God Written in Music https://writteninmusic.com

De meningen over het uit Florida afkomstige deathmetal gezelschap Deicide hebben altijd al uiteengelopen. Een hele grote groep zal niet begrijpen dat ze inmiddels al aan het 10e album zijn aan beland, de andere groep adoreert de controversiële band rond Glen Benton en ziet hun eerste albums als klassiekers. Bij het vertrek van de Hoffman broertjes vonden de meesten dat de band in een diep dal raakte en werden albums als Till Death Do Us Part en Stench Of Redemption minder gevonden en anderen vonden juist dat met de komst van gitaristen Jack Owen en Ralph Santolla de band veel beter is geworden.

Persoonlijk heb ik Deicide altijd een constante factor gevonden. Compromisloze klassieke deathmetal. Ik heb nu To Hell With God op mijn platenspeler draaien. In bloedrood vinyl en met een prachtige openklaphoes. Het artwork is fenomenaal en de binnenkant van de hoes doet een beetje denken aan Don’t Break The Oath van Mercyful Fate.

Het eerste dat opvalt is de kristal heldere productie. Dat is in ieder geval al een groot pluspunt. Het tweede dat opvalt zijn de vocalen van Glen Benton. Lekker agressief en ook nog eens verstaanbaar. De rest is wat je mag verwachten: de razend strakke drums van Steve Asheim, de scheldkanonnades van Glen naar het adres van onze lieve heer en het flitsende gitaarwerk van Ralph en Jack. Ditmaal hebben de heren er wat meer trashmetal invloeden in verwerkt en klinken songs als Angels Of Hell en Witness Of Death redelijk als Slayer.

In de 34 minuten dat de band zich geeft, doen zat dat zo bot, intens en hard mogelijk. Zonder enige vorm van subtiliteit denderen ze als een bulldozer door en spugen ze op alles wat naar het Christendom ruikt. Aan een goede formule moet je niet sleutelen. Zelfs een standaard Deicide album is naar mijn mening nog steeds beter dan 90% van de nieuwe deathmetal releases.

Tracklisting To Hell With God:

Kant A

 1. To Hell With God
 2. Save Your
 3. Witness Of Death
 4. Conviction
 5. Empowered By Blasphemy

Kant B

 1. Angels In Hell
 2. Hang In Agony Until You’re Dead
 3. Servant Of The Enemy
 4. Into The Darkness You Go
 5. How Can You Call Yourself A God


 1. To Hell With God
 2. Save Your
 3. Witness Of Death
 4. Conviction
 5. Empowered By Blasphemy
 6. Angels Of Hell
 7. Hang In Agony Until You're Dead
 8. Servant Of The Enemy
 9. Into The Darkness You Go
 10. How Can You Call Yourself A God