×

Recensie

Metal

16 juli 2012

Deathspell Omega

Drought

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Norma Evangelium Diaboli

Drought Deathspell Omega Metal 4.5 Deathspell Omega – Drought Written in Music https://writteninmusic.com

Geheel onverwacht en onaangekondigd verscheen eind juni een nieuwe CD van Deathspell Omega. Het is een MCD genaamd Drought en hij bevat zes songs die tezamen net iets meer dan twintig minuten duren. De band brengt regelmatig werk uit, maar het is toch wel weer tijd voor werk met wat meer substantie dan een MCD.

Drought bevat een gebalanceerde set songs. Na een relatief rustige introductie met Salowe Vision barst het geweld los met Fiery Serpents. Deze trend wordt naadloos doorgezet in Scorpions & Drought, één van de sterkste nummers van deze CD. Tijdens Sand wordt wat gas teruggenomen. Dit liedje duurt iets langer dan anderhalve minuut, maar is toch een belangrijk onderdeel van de CD. Het heeft een heerlijk verwarrend ritme! Dit laatste geldt eigenlijk ook voor Abrasive Swirling Murk. Een song waarin de chaos wederom de overhand lijkt te krijgen. Aan het einde krijgen we een interessante wending te horen die een soort introductie vormt voor het laatste nummer The Crackled Book Of Life. Een mooie emotionele afsluiter; haast te mooi voor Deathspell Omega!

De CD zit in een kartonnen openklap-hoesje waar de teksten aan de binnenkant geprint zijn. Deze worden zoals gebruikelijk meer gescandeerd dan gezongen met de karakteristieke raspende stem van de vocalist. Het lijkt erop of deze persoon een spraakgebrek heeft, wat eigenlijk alleen maar bijdraagt aan de vervreemdende atmosfeer van de muziek.

Ondanks de korte duur is deze MCD toch weer een juweeltje. Drought komt als geheel op mij wat meer toegankelijker over dan bijvoorbeeld Paracletus. De composities lijken wat helderder en opener qua structuur. De gecontroleerde chaos van voorgaand werk hoor ik hier niet overal terug. De muziek van Deathspell Omega blijft echter hard, heftig en intens genoeg om interessant en underground te blijven. Drought is een fascinerend werk van één van de meest obscure bands binnen het metalgenre.

Tracklisting Drought:

 1. Salowe Vision
 2. Fiery Serpents
 3. Scorpions & Drought
 4. Sand
 5. Abrasive Swirling Murk
 6. The Crackled Book Of Life


 1. Salowe Vision
 2. Fiery Serpents
 3. Scorpions & Drought
 4. Sand
 5. Abrasive Swirling Murk
 6. The crackled Book of Life