×

Recensie

Roots

05 juli 2020

Cina Samuelson

Sing With Your Heart and Soul

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Cool County Music

Sing With Your Heart and Soul Cinna Samuelson Roots 3.5 Cina Samuelson – Sing With Your Heart and Soul Written in Music https://writteninmusic.com

Zingen met hart en ziel dat doet de blonde zangeres die dit jaar vier decennia actief is in de Zweedse countryscène. Ze heeft bovendien een stemtimbre waar menige countrylady uit Nashville alleen kan van dromen. Dat demonstreerde Cina Samuelson  al op vroeger werk. Bovendien vult ze haar langspelers met eigen songwerk, dat is weerom het geval na Roots & Memories, een met covers gevuld eerbetoon aan pioniers als George  Jones, Merle Haggard, Dallas Frazier en Dottie West.

Ook nu is er weer aandacht voor notoire country dames zoals in het op hitsige fiddle en pedalsteeltonen  trippelend Connie and Loretta dat lustig trippelt op fiddle en pedalsteeltonen van Berra Karlsson. Die verzorgde de productie samen met Cina en Peter Dahl. Samuelson hoefde niet eens naar Nashville af te reizen, de sessies werden live ingespeeld  in Stockholm met hulp van bevriende muzikanten en enkele naaste familieleden.

Zo komen we te weten wat Cina uitspookt op een zaterdagavond, lekker swingen op rockabilly en honky tonk tot het ochtendgloren en daarna de band belonen met een daverende ovatie. De gebruikelijke smartelijke passages in het genre werden niet vergeten. Even naar Wy can’t we talk anymore  volstaat om te beseffen dat we hier met een onvervalste countrydiva te maken hebben die menig zangeresje aan de overkant van de oceaan  moeiteloos het nakijken geeft.

In de mooie slijper Sing with your heart and soul kijkt ze terug naar het leven van haar oma, een hardwerkende boerin samen met I’ll Miss You, een weemoedige terugblik op het familieleven in moeilijke tijden en vormt met de  afsluitende honky tonker Sweet mama, Elvis and me een fijne trilogie. Traditionele country met pit.  1. How long is forever
  2. A new morning
  3. Connie and Loretta
  4. Why can't we talk anymore
  5. All I wanna do on a Saturday night
  6. Sing with your heart and soul
  7. Give a big hand to the band
  8. I'll miss you
  9. You and me
  10. Sweet mama, Elvis and me