×

Recensie

Metal

29 mei 2012

Carach Angren

Where The Corpses Sink Forever

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Season of Mist

Where The Corpses Sink Forever Carach Angren Metal 4 Carach Angren – Where The Corpses Sink Forever Written in Music https://writteninmusic.com

Carach Angren is een Nederlandse symfonische black metal band, opgericht in 2003 en bestaande uit Namtar (Ivo Wijers, drums), Seregir (Dennis Droomers, gitaar en zang) en Ardek (Clemens Wijers, toetsen en zang). Where The Corpses Sink Forever is hun derde CD en ieder heeft zo zijn eigen centrale thema. Lammendam (2008) ging over een locale legende uit Landgraaf, Death Came Through A Phantom Ship (2010) gaat over de Vliegende Hollander en hun laatste CD gaat over de Tweede Wereldoorlog.

Carach Angren speelt furieuze melodieuze black metal. Het geluid op hun nieuwe CD is ruimtelijk en open van karakter, maar boet absoluut niet in aan vitaliteit en energie. Iedere song op deze CD is eigenlijk een klein verhaaltje, een onderdeel in een groter geheel. Met de dramatiek van King Diamond in de zang en het theatrale van Dimmu Borgir in de muziek kan een concept als dit natuurlijk niet stuk. Het verhaal is natuurlijk gruwelijk en heeft een horror atmosfeer; bloed, dood en verderf. En voor minder doen we het ook niet!

De fans van de band zijn weer een nieuw opus rijker. Carach Angren lijkt enkel te groeien, maar dan wel underground. Muzikaal en textueel staat Where The Corpses Sink Forever als een Duitse bunker: een ijzersterke constructie met onnoembaar zwaar beton. En toch bewegelijk genoeg om een trommelvuur te weerstaan. Een absolute aanrader voor fans van symfonische black metal.

Tracklisting Where The Corpses Sink Forever:

 1. An Ominous Recording
 2. Lingering In An Imprint Haunting
 3. Bitte Tötet Mich
 4. The Funerary Dirge Of A Violinist
 5. Sir John
 6. Spectral Infantry Battalions
 7. General Nightmare
 8. Little Hector What Have You Done?
 9. These Fields Are Lurking (Seven Pair Of Demon Eyes)


 1. An Ominous Recording
 2. Lingering in an Imprint Haunting
 3. Bitte tötet mich
 4. The Funerary Dirge of a Violinist
 5. Sir John
 6. Spectral Infantry Battalions
 7. General Nightmare
 8. Little Hector, What Have You Done?
 9. These Fields Are Lurking (Seven Pairs of Demon Eyes)