×

Recensie

Roots

08 maart 2016

Boogie Beast

Come And Get Me

Geschreven door: Jack Smits

Uitgebracht door: Naked Records

Come And Get Me Boogie Beast Roots 4 Boogie Beast – Come And Get Me Written in Music https://writteninmusic.com

Het debuutalbum van de Belgische band The Boogie Beasts, Come And Get Me, is er een van het vuige soort. Withete Punkboogie is de kenmerkende beschrijving van het genre dat deze band zegt ten gehore te brengen. Opvallend is des te meer dat er eigenlijk veel authentieke blues elementen te horen zijn zoals bluesharp en slidegitaar en dat er qua sfeer wordt teruggegrepen op de vroege rauwe blues uit de jaren Twintig en Dertig van de vorige eeuw.

Als eerste track horen we Blast, waarmee gelijk een stevig visitekaartje wordt afgegeven door de heren. “Crazy, that’s how they call me”, is de eerste regel van het nummer dat de trend lijkt te zetten voor de verdere sfeer van dit album. In Coming Home To You wordt wat gas teruggenomen, dit is een mooi en vooral sfeervol rustpuntje op dit album. Daarna gaat het weer heftig verder met Would You Please Shut Up, dat me doet denken aan oude jaren Zestig blues van bijvoorbeeld The Stones en Them.

(She is gonna) Do Her Thing is weer een meesterlijke boogie die gaat over het alom bekende thema Femme Fatale die zoals altijd weer voor ernstig hartenpijn zorgt. We horen hier tegen het einde voodooachtige achtergrondzang ter bezwering van de eerder gescandeerde zin: “She’s gonna do you wrong”. Rainy Day dreunt daarna de speakers uit. Dit is een korte, maar pakkende uptempo song die een lekker refreintje heeft dat uitnodigt tot meezingen.

On My Own Again is er eentje die ervoor zorgt dat je aandacht weer helemaal gepakt wordt. Hier, evenals bij de vorige track, loopt de zang unisono mee over de gitaarriff, dit zorgt voor ruimte. Daarna volgt een fenomenale gierende bluesharpsolo. Soul Keep Crying heeft de feel van een ZZ Top boogie. Hier had een vette gitaarsolo zeker niet misstaan. Mogelijk dat de band dit live wel doet, want het karakter van deze song leent zich hier zeker voor.

De trainblues Like a Fool is weer zo’n mooi rustig juweeltje. Je waant je in een goederentrein die over de prairie rijdt omdat je geliefde je verlaten heeft. We krijgen hier prachtig slidegitaarwerk te horen dat zorgt voor kippenvel! Leuk is ook dat je denkt dat het album klaar is, maar er volgt na lang wachten nog een “hidden track” die wel wat wegheeft van de traditional Rollin’ and Tumblin’, maar dan in een psychedelisch jasje.

Come and Get Me is met recht een indrukwekkend debuutalbum van de Boogie Beasts die gelukkig niet de alom bekende platgetreden paden betreedt. Wel moet ik denken aan de Nederlandse band The Mighty Ya-Ya’s die een min of meer vergelijkbare sound heeft. 1. Blast
 2. Calling My Name
 3. Shake ‘Em
 4. Dig
 5. Coming Home To You
 6. Would You Please Shut Up
 7. Do Her Thing
 8. Rainy Day
 9. On My Own Again
 10. Soul Keeps Crying
 11. Like A Fool