×

Recensie

Metal

12 februari 2017

Benighted

Necrobreed

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Season of Mist

Necrobreed Benighted Metal 3.5 Benighted – Necrobreed Written in Music https://writteninmusic.com

Benighted is ontsproten uit verschillende Franse death metal bands zoals Dishumanized, Darkness Fire en Osgiliatmet het doel nog net even extremer uit de hoek te komen. Albums als Icon en Identisick lieten inderdaad een razende vorm van grind death horen met de knettergekke vocalen van Julien Truchan (die in het dagelijks leven in een psychiatrische inrichting werkt) die kan klinken alsof hij 6 meter onder de grond ligt, of als een speenvarken dat gevierendeeld wordt.

Na hun laatste album Carnivore Sublime, waarop de band vooral uitblonk in technisch perfect uitgevoerde en geweldig geproduceerde deathmetal, zijn er een aantal bezettingswisselingen geweest dat heeft geresulteerd in een nieuwe ritme sectie.

Necrobreed gaat van start met een sinister intro gezongen door Asphodel (van de Fanse band Chenille) waarnaar de absolute krankzinnigheid in al haar gewelddadigheid losbarst. Reptilian behelst alles waar deze band voor staat. Bizar snelle drumsalvo’s, cirkelzaag  riffs en duivelachtige vocalen. Tekstueel handelt het album over een man die dode dieren aan zijn onderbuik naait en door het geïnfecteerde vlees denkt dat hij geboorte schenkt aan nieuw leven. Zo ziek en onmenselijk als de teksten zijn, zo klinkt de muziek ook. Een dergelijk verhaal had geen betere muzikale omlijsting kunnen hebben dan deze absoluut losgeslagen gekte. Psychosilencer is de volgende song die alles omver blaast. Maar naast de niets ontziende bruutheid ontwaakt de muzikale genialiteit zich in nummers als Forgive Me Father. Black metal, trash, grindhorde en math metal wisselen zich in moordend tempo af. Bizarre overgangen zijn duizelingwekkend en alles is uitgevoerd met militaire precisie. Opvolger Leatherface is niet meinder overweldigend. Als je denkt dat het niet sneller of extremer meer kan, laat dit nummer horen dat alle grenzen overschreden kunnen worden.

Necrobreed is een waanzinnige, duizelingwekkende rit vol knalharde riffs, mitrailleur drumpartijen en duivelachtige vocalen. Tussen al dit extreme muzikale geweld zitten opvallend gave en soms hele pakkende riffs, onverwachte breaks en allerlei andere instrumentale hoogstandjes. Kan niet anders zeggen dat dit een indrukwekkend album is. 1. Hush Little Baby
 2. Reptilian
 3. Psychosilencer
 4. Forgive Me Father
 5. Leatherface
 6. Der Doppelgaenger
 7. Necrobreed
 8. Monsters Make Monsters
 9. Cum with Disgust
 10. Versipellis
 11. Reeks of Darkened Zoopsia
 12. Mass Grave