×

Recensie

Metal

01 juni 2011

Arch Enemy

Khaos Legions

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Century Media Records

Khaos Legions Arch Enemy Metal 3.5 Arch Enemy – Khaos Legions Written in Music https://writteninmusic.com

Dinsdag 30 mei 2011 is de nieuwe CD van Arch Enemy genaamd Khaos Legions verschenen. Onder een cover als een computerspelletje brengt deze supergroup 14 nummers ten gehore die gezamenlijk 54 minuten duren. De melodieuze death metal die Arch Enemy laat horen is degelijk en goed gestructureerd en de productie van de CD staat als een huis.

Het meest opvallende element binnen Arch Enemy is natuurlijk de zangeres. Angela Gossow is zeer overtuigend; haar vocalen zijn sterk en ze is erg kundig met haar stem. Na een aantal nummers blijkt haar stem toch vlakker dan ik initieel verwacht had. De nummers weerspiegelen het enthousiasme van de muzikanten. Ze spelen weliswaar donkere metal, maar het spelplezier is overduidelijk te horen. De songs zitten solide in elkaar en hebben vaak aanstekelijke riffs. Over het algemeen doet de muziek redelijk Duits aan en dat komt niet alleen door de vocalen. Er is in haast elk nummer een meejuich moment wat kenmerken vertoont van een mars-ritme. Live zal dit resulteren in vuisten in de lucht, wat voor een mooie saamhorigheid onder het publiek zal zorgen. Ik kan niet voorkomen dat mijn hoofd op het ritme meewiegt en dat is een goed teken.

Khaos Legions is een sterke plaat waar Arch Enemy zeer trots op mag zijn. Het schizofrene karakter van stevige death metal gecombineerd met haast te mooie melodieën is een geslaagde formule. De muziek is de band op het lijf geschreven en ik ben enorm benieuwd naar hun optreden op Fortarock.

Tracklisting Khaos Legions:
1. Khaos Overture (intro)
2. Yesterday Is Dead And Gone
3. Bloodstained Cross
4. Under Black Flags We March
5. No Gods, No Masters
6. City Of The Dead
7. Through The Eyes Of A Raven
8. Cruelty Without Beauty
9. We Are A Godless Entity (Instrumental)
10. Cult Of Chaos
11. Thorns In My Flesh
12. Turn To Dust (Instrumental)
13. Vengeance Is Mine
14. Secrets 1. Khaos Overture
 2. Yesterday Is Dead And Gone
 3. Bloodstained Cross
 4. Under Black Flags We March
 5. No Gods, No Master
 6. City Of The Dead
 7. Through The Eyes Of A Raven
 8. Cruelty Without Beauty
 9. We Are A Godless Entity
 10. Cult Of Chaos
 11. Thorns In My Flesh
 12. Turn To Dust
 13. Vengeance Is Mine
 14. Secrets