×

Recensie

Metal

18 januari 2016

Aborted

Termination Redux

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Century Media

Termination Redux Aborted Metal 3.5 Aborted – Termination Redux Written in Music https://writteninmusic.com

Deze Zuiderburen maken al 20 jaar brute technisch hoogstaande deathmetal met een behoorlijk dik sausje van filth en gore. En dat moet gevierd worden. En dat doen ze met een EP met 4 nieuwe tracks en nieuwe versie van The Holocaust Incarnate. Een nummer dat eerder verscheen op Engineering The Dead uit 2001 en nu omgedoopt is in The Holocaust Re-Incarnate.

In krap 15 minuten laat de band alle agressie er uit. Een hele dikke productie doet de rest. Termination Redux, Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry en Bound In Acrinomy laten alles horen wat de liefhebber van extreme metal warm van loopt. Het drumwerk van Ken Bedene is briljant, de grunts van Sven de Caluwé klinken weer of ze regelrecht uit de hel komen en de riffs van Mendel bij de Leij en Ian Jekelis gaan door als een decoupeerzaag in een stuk menselijk vlees. De songs zijn korte splinterbommen. Snelle technische hoogstandjes die over je heen walsen als luisteraar.

Afsluiter The Holocaust Re-Incarnate is een opgepoetste versie van het origineel. Betere productie en tikkeltje sneller. Het past feilloos en geeft aan dat Aborted de afgelopen 14 jaar niet veel aan haar stijl heeft gewijzigd ondanks alle wisselende bezettingen. En waarom zou je zo’n formule ook veranderen?

Video Termination Redux :  1. Liberate Me Ex Inferis
  2. Termination Redux
  3. Vestal Disfigurement Upon the Sacred Chantry
  4. Bound in Acrimony
  5. The Holocaust Re-Incarnate