×

Aankondiging

16 januari 2017

Nieuw album Phronesis eind maart verwacht

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Edition Records

Op 31 maart verschijnt The Behemoth, het nieuwe album van Phronesis. Vorig jaar verraste het jazztrio met het geweldige Parallax dat zeer terecht (wederom) onze jaarlijst haalde.

Met The Behemoth wordt de samenwerking gevierd die twee jaar terug op het podium van Guildhall School tijdens London Jazz 2015 enerverend begon. Julian Argüelles, niet alleen artistiek leider maar ook arrangeur en dirigent wist de composities van Phronesis tot ware big band tunes om te smeden en het concert was een fijn overrompelende ervaring.

Al snel werd besloten om opnieuw met elkaar samen te gaan werken en er dan een album van te maken. The Behemoth is het resultaat. Dat Argüelles een origineel arrangeur is wisten we al van het concert maar nu is nog beter te horen hoe hij de composities van bassist Jasper Høiby, pianist Ivo Neame en drummer Anton Eger naar een nieuwe muzikale wereld tilt. Daarnaast inspireerde hij ‘zijn’ Frankfurt Radio Big Band tot een grootse prestatie. Niet alleen de composities klinken prachtig maar de big band en de mannen van Phronesis al net zo.

Nog even wachten dus maar we kunnen alvast wat beelden van de opnamen laten zien.