×

Aankondiging

25 juli 2014

Jef Neve neemt nieuwe album in Abbey Road op

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Universal

Jef NeveMet sessies die zowel in Australië en België als in de Abbey Road studio’s in Londen plaatsvonden heeft Jef Neve een start gemaakt aan wellicht zijn meest ambitieuze project tot nu toe: Een waar soloalbum.

Na het omvangrijke Sons Of The New World project, waarbij Neve met een grote band (zijn trio en 5 extra blazers) opnamen een live speelde was het tijd om dan eindelijk op eigen kracht een album te maken. Met de voorlopige titel Lush Life, naar de fameuze American Standard waarvan Jef voor dit nieuwe album een rake nieuwe versie opnam, zal het album in oktober in de winkels komen te liggen.

De eerste opnamen van het album werden vorig jaar gemaakt in Sydney, Australië waar Jef op de fameuze vleugel, met 2 octaven extra, van Stuart & Sons zijn versie van Lush Life speelde en opnam. Met 2 latere sessies in La Chapelle in de Ardennen werden weer vele composities aan het tape vastgelegd. Met een 4 dagen sessie in de legendarische Abbey Road studio’s (welke muzikale helden namen daar niet op???) werden de opnamen voor het nieuwe album vervolmaakt.

Van wat we reeds van de opnamen meekregen mogen we wederom spreken van een gigantische muzikale stap voorwaarts voor Jef Neve. Ook op geheel eigen kracht weet hij genadeloos te imponeren.