×

Aankondiging

24 januari 2017

Father John Misty kondigt nieuw album aan

Geschreven door: Edwin Hofman

Label: Bella Union

father-john-misty-pure-comedyOp 7 april zal het nieuwe album van Father John Misty uitkomen: Pure Comedy. Dankzij het internationaal omarmde I Love You, Honeybear uit 2015 (nummer 1 in onze jaarlijst) is dit een release waar wij en velen anderen reikhalzend naar hebben uitgekeken.

Father John Misty, ook bekend als Joshua Tillman, was ooit drummer van Fleet Foxes en kende daarna een productieve solo-carrière die ruim twee jaar geleden in een stroomversnelling kwam door een optreden bij David Letterman, waar Tillman de song Bored In The USA bracht en het kort daarna verschenen I Love You, Honeybear. Dit eigenzinnige album vol zwartgalligheid, maatschappijkritiek, onderkoelde humor en bijzondere schoonheid betekende de grote doorbraak voor Tillman.

Met Pure Comedy krijgen we maar liefst 75 minuten aan nieuw songmateriaal voorgeschoteld waarbij thema’s als vooruitgang, technologie, beroemdheid, het milieu, politiek, ouder worden, sociale media, de menselijke natuur en intermenselijke relaties voorbijkomen. En daarbij draait het natuurlijk vooral om de rol van Tillman als openhartige culturele observator in dit alles.

De plaat werd voor een groot deel in 2015 opgenomen te Los Angeles, in de voormalige Ocean Way Studio (nu United), die in het verleden onder meer Frank Sinatra en de Beach Boys mocht begroeten. Alle basistracks – inclusief vocalen – werden live op tape gezet, in slechts 1 of 2 takes. De productie was in handen van Tillman zelf en Jonathan Wilson. Het album bevat strijk- hoorn- en koorarrangementen van Gavin Bryars (Jesus Blood Never Failed Me Yet, Sinking Of The Titanic).

Pure Comedy zal in diverse formaten te verkrijgen zijn: deluxe 2xlp, 2xlp, cd, download en cs.

Tracklisting Pure Comedy:

 1. Pure Comedy
 2. Total Entertainment Forever
 3. Things It Would Have Been Helpful to Know Before the Revolution Ballad of the Dying Man
 4. Birdie
 5. Leaving LA
 6. A Bigger Paper Bag
 7. When the God of Love Returns There’ll Be Hell to Pay
 8. Smoochie
 9. Two Wildly Different Perspectives
 10. The Memo
 11. So I’m Growing Old on Magic Mountain
 12. In Twenty Years or So