×

Nieuws

20 juli 2013

Weer 2 nieuwe namen voor TakeRoot festival

Geschreven door: Norbert Tebarts

De organisatie van het TakeRoot festival in Groningen heeft 2 nieuwe namen bekend gemaakt. Op zaterdag 14 september zullen in de Groningse Oosterpoort onder meer de volgende acts te zien en horen zijn: Bap Kennedy en Sons Of Bill.

Eerder al maakte de organisatie 11 andere namen bekend: eerst Kris Kristofferson, Sean Rowe, American Aquarium, Diana Jones, The Milk Carton Kids, William Tyler en Strand Of Oaks, daarna Dawes, Jimmy Lafave, Joe Pug en Hollis Brown. Een line-up die bij voorbaat al bijna garantstaat voor een prachtig en geslaagd festival.

Bap Kennedy

Bap Kennedy_kleinNiet alleen artiesten uit de VS zijn op deze editie van TakeRoot vertegenwoordigd, vanuit Belfast komt namelijk Bap Kennedy. De 51 jarige Kennedy gaat inmiddels alweer zo’n 15 jaren solo mee (na in de jaren 90 in de band Energy Orchard te hebben gespeeld). Zijn stem wordt nogal eens vergeleken met die van een jonge Bob Dylan. In 2012 kwam hij met het album The Sailor’s Revenge, een schijf vol prachtige folkballads. Een cd waarmee hij opnieuw zijn klasse bewees. Niet voor niets werken grootheden als Van Morrison en Steve Earle al jaren met Bap Kennedy.

Sons Of Bill

Sons Of BillDeze band uit Charlottesville (Virginia) brak in 2012 door met het album Sirens. De muziek van het vijftal (waarvan 3 broers, zonen van – inderdaad – Bill) is te omschrijven als Americana en past (dus) perfect op TakeRoot. Sons Of Bill kan niet alleen goed rocken, ze kunnen ook zeer overtuigende ballads brengen. Of je nou dol bent op ‘oude bekenden’ als Bruce Springsteen en Neil Young of meer op de nieuwe lichting zoals Drive-by Truckers, American Aquarium en Turnpike Troubadours, van de muziek van Sons Of Bill zul je in al die gevallen ook houden.

De voorverkoop gaat via de kassa/website van De Oosterpoort in Groningen, Free Record Shop, Plato, via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), de Ticketservice website, VVV’s en de overige bekende voorverkoopadressen. Zodra meer namen bekend zijn, zullen we deze pagina updaten. Houd dus ook onze pagina op Facebook in de gaten. En volg ons op Twitter.