×

Nieuws

14 december 2017

W.E.R.F. Records viert volgend jaar feest

Geschreven door: WiM Redactie

Label: W.E.R.F.

In 2018 mag het jazzlabel W.E.R.F. Records (Wasted Energy Factory Records) 25 kaarsjes uitblazen. Wat onder impuls van Rik Bevernage ooit ontstond als een eenmalige ondersteuning aan de Brugse pianist Kris Defoort, groeide doorheen de jaren uit tot een instituut binnen de Belgische jazzwereld.

Vandaag telt het label 150 titels en herbergt het meer dan 250 artiesten: een uitgebalanceerde en rijk geschakeerde mix van generaties en stijlen. Recente releases zijn onder meer: Schntzl, Black Flower, Compro Oro, Octurn (A Songbook Of Changes) en Dijf Sanders (Java)

Naar aanleiding van dit jubileum pakt het label graag uit met een aantal nieuwigheden, acties (o.a. kortingen op de imposante back catalogue, met o.a. recentere en oudere releases van Chris Joris) en blikken we graag vooruit op de toekomst. Want ook voor het komende jaar zitten er terug heel wat releases in de pijplijn.

Zoals u wellicht weet zal W.E.R.F. Records ook radio gaan maken. Correctie: goede, smaakvolle radio. Want ook dat is zeker geen vanzelfsprekendheid meer in deze barre tijden. Vanaf 21 december zal het label een nieuwe radioshow presenteren op het gloednieuwe Brusselse online platform The Word Radio. De programmatoren van KAAP en W.E.R.F. Records zullen de luisteraars maandelijks gedurende twee uur onderdompelen in de bijzonder hedendaagse Belgische jazzscene.

En dan zijn er tenslotte de liveshows, want daar gebeurt het natuurlijk allemaal. Deze avond is er een intussen uitverkochte labelnight in de Brusselse Ancienne Belgique met op het programma Schntzl, BeraadGeslagen en Compro Oro.

Het jubileumjaar van W.E.R.F. Records mondt uit in een XL labelnight in het Brugse Concertgebouw. Zo zal het label de openingsdag (16 november) cureren van Jazz Brugge (16-18 november 2018) dat voor de achtste keer alweer georganiseerd wordt. Op die openingsdag zullen verschillende groepen en artiesten die de voorbije vijfentwintig jaar releases uitbrachten op het label aantreden.

 En om het helemaal mooi af te ronden maakte het label een eigenzinnige selectie waarin ze het allerbeste van 25 jaar W.E.R.F. Records bundelden.