×

Nieuws

25 mei 2024

Tweede aIbum I Believe In My Mess op komst

Geschreven door: Edwin Hofman

Na de zomer zal We Can’t Be Wrong verschijnen, het tweede album van I Believe In My Mess, het bruisende duo Frank van Praag (rhythms, gitaar, synths & vocals) en Geert de Groot (bas, gitaar & synths), in het parallelle leven ook onderdeel van Scram C Baby en met verledens in Bauer, Solex, Claw Boys Claw en Fatal Flowers.

We hebben het al eerder gezegd: de muziek van het duo waaiert uiteen van electronic, funk en dub naar indie, krautrock en psychedelica. In 2020 was het, na een reeks veelbelovende singles, alsmede remixes en dubversies, de hoogste tijd voor een volwaardig album. Dat werd Do Unto Others. In de zomer van 2022 volgde nog de single Dead in the Head.

I Believe In My Mess deelt nu alvast de eerste single van de nieuwe plaat: Not the First, een energieke track over de tevredenheid om niet de eerste te zijn in de grote rommeligheid van het leven. Geen gekke gedachte. De band lanceert hiermee wederom een lekker levendige sample based track waarop de gitaren ook lekker los mogen gaan. Rock, dance en spoken word in een even heftige als pakkende song.

We’re not the first,
I really do wish with all my heart,
We’re not the first,
If you like it or not,
We’re not the first,
As my mother used to say,
We’re not the first,
And we won’t be the last

Zie onder de video, opgedragen aan de Oostenrijkse avant-gardistische regisseur Kurt Kren.