×

Nieuws

13 oktober 2019

Real World Records presenteert speciale vinylclub

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Real World Records

Een mooi initiatief heeft platenlabel Real World Records genomen om een vintage vinylclub te beginnen. Juist ook voor de fans van het markante platenlabel die hun hoog en vooraanstaande platen nu weer eens flink in het licht wil zetten en deze nu in de hoogste kwaliteit op vinyl uitbrengt.

De vinylclub zal elke maand een belangrijk album uit de catalogus onder de aandacht brengen en deze via de vinylclub voor een gereduceerde prijs aanbieden. Het geeft het label de mogelijkheid om de geschiedenis van het album weer eens mooi uit te diepen. Hoe het gemaakt was, de inspiratie achter het album, het verschil tussen de CD en de vinyluitgave en meer van dat soort interessante zaken.

De eerste stappen worden door het label gezet met het opnieuw onder de aandacht brengen van het album Passion Sources. Het album dat de bronnen van het Peter Gabriel’s album Passion blootgeeft. De muziek van Passion werd door Gabriel geschreven voor de Martin Scorsece film The Last Temptation of Christ, die destijds veel stof deed opwaaien. De muziek werd opgebouwd uit eigen muziek verwerkt met elementen van albums die Gabriel in de National Library in London vond en die hem intrigeerde om de soundtrack mee te maken.

Je kunt via onderstaande link je aanmelden voor de Real World Records nieuwsbrief zodat je elke maand uitgenodigd kan worden voor speciale (vinyl) deals: https://mailchi.mp/realworld/subscribe