×

Nieuws

27 augustus 2024

Oasis kondigt eerste Britse en Ierse shows in zestien jaar aan

Geschreven door:

Label: Big Brother Recordings

Na jaren van koortsachtige speculaties en verwachtingen bevestigt Oasis vandaag de langverwachte terugkeer naar de Britse en Ierse podia. De OASIS LIVE 25 wereldtournee begint in de zomer van volgend jaar en trekt eerst langs Cardiff, Manchester, Londen, Edinburgh en Dublin. Het zijn vooralsnog de enige shows in Europa volgend jaar. Plannen voor concerten buiten Europa zijn in de maak.

Deze week is het dertig jaar geleden dat het opzienbarende debuut van Oasis, Definitely Maybe, uitkwam. Het begin van vijftien turbulente jaren vol ups-and-downs die in ieder geval de klassieke albums Definitely Maybe en (What’s The Story) Morning Glory? opleverden, alsmede handenvol memorabele singles, B-kantjes en tracks van latere albums die zich stevig nestelden in de eregalerij van de Britse popgeschiedenis. Oasis heeft tien UK #1 albums op zijn naam staan en speelde wereldwijd op festivals, in stadions en arena’s. De band stopte abrupt in 2009, vlak voor een optreden op Rock en Seine in Parijs.

Noel en Liam Gallagher gaven het volgende commentaar op de reünie:

“The guns have fallen silent.
The stars have aligned.
The great wait is over.
Come see.
It will not be televised.”


 

In 2021 liet de film Knebworth 1996 nog eens zien hoe grootschalig het succes van Oasis was. In het online tijdperk hield de band zijn status vast, mede doordat er bij de afzonderlijke optredens van Noel en vooral Liam altijd wel een of meer Oasis-klassiekers voorbijkwamen. Sterker nog, dit jaar stond voor Liam zelfs in het teken van een Definitely Maybe 30th Anniversary Tour. Aankomende vrijdag zal de Deluxe 30th Anniversary Edition van die debuutplaat verschijnen.

Het OASIS LIVE 25 tourschema is als volgt:

Juli 2025:

4 – Cardiff, Principality Stadium
5 – Cardiff, Principality Stadium
11 – Manchester, Heaton Park
12 – Manchester, Heaton Park
19 – Manchester, Heaton Park
20 – Manchester, Heaton Park
25 – London, Wembley Stadium
26 – London, Wembley Stadium

Augustus 2025:

2 – London, Wembley Stadium
3 – London, Wembley Stadium
8 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
9 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
16 – Dublin, Croke Park
17 – Dublin, Croke Park

De kaarten voor het Verenigd Koninkrijk gaan zaterdag a.s. vanaf 9 AM Britse tijd in de verkoop via Ticketmaster UK, Gigs and Tours en Seeticket. De kaarten voor Dublin zullen vanaf 8 AM via de Ierse Ticketmaster worden verkocht.

Foto: Simon Emmett