×

Nieuws

17 december 2023

Noel Gallagher duikt Abbey Road in voor nieuwe versies van Oasis klassiekers Going Nowhere en Masterplan

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Sour Mash

Met het opnieuw uitkomen van het Oasis album The Masterplan, de briljante verzameling b-sides van de band uit Manchester, omdat het alweer 25 jaar terug is dat deze verscheen, had Noel Gallagher een mooie reden om de titeltrack nu eens met zijn High Flying Birds opnieuw op te nemen. Het legendarische Londense Abbey Road was de ideale plek daarvoor.

Niet alleen voorzag hij The Masterplan van nieuwe diepten, hij nam daar gelijk een nieuwe versie op van Going Nowhere, één van de extra tracks op de singleversie van Stand By Me,  één van de mooiste songs afkomstig van het derde Oasis album Be Here Now, met zijn band op. De opnamen werden zowel op tape als beeld vastgelegd.

De opnamen werden gemaakt tijdens een korte onderbreking van de tour die Gallagher en zijn High Flying Birds dit najaar wereldwijd maken in navolging van het ijzersterke vierde Gallagher soloalbum Council Skies, een album dat moeiteloos onze eindlijst haalde. En tegelijk met de aankondiging van grote Britse en Europese zomeroptredens.

Noel Gallagher maakte tegelijk met het loslaten van de Abbey Road opnamen bekend de studio in te duiken om een nieuwe album op te nemen. Of zoals hij het zelf vertelde aan de Britse pers: ‘I’ve had to stop writing because I need to get these songs recorded and get them out there so I can write some more’.