×

Nieuws

26 februari 2020

Special: De onverwoestbare energie en klasse van The Ex

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Terp Records

Wat houden wij toch van Nederlandse bands die dwars door alles heen hun eigen muziek blijven maken en daar zo in blijven volharden dat ze vanzelf legendarisch worden. De vanuit Amsterdam en Wormer afkomstige The Ex is daar een sprekend voorbeeld van.

Vanuit de punk ontsproten, ontwikkelde de band zich vanaf 1979, over de decennia, tot een band die door hun brede liefde voor muziek met hun onstuimig vrije punk als basis en met invloeden uit de avant-garde, jazz, noise en vooral de vele invloeden uit Afrika, tot een band met een legendarische status. Een band ook, die in Nederland maar nauwelijks op tv te zien of radio te horen is, vreemd genoeg.

Wij vonden het bar tijd worden om eens goed in de geschiedenis van The Ex te duiken en hun albums er weer eens bij te pakken voor klinkende recensies. Natuurlijk kon de basis van de grote The Ex special niet anders liggen als bij een uitbundig verslag van het gesprek dat wij met gitarist Terrie hadden. Terrie Hessels, de geweldige gitarist die er vanaf het prille begin bij was en vast en zeker ook tot zijn laatste snik in zal zitten.

De komende weken staan dus volop in het teken van The Ex. Verwacht dus uitgebreide verhalen over de band, de diverse bezettingen, hun albums (alle albums in reviews), persoonlijke (reis)verhalen en belevenissen en natuurlijk ook alles over hun eigen platenlabel Terp Records. En alles waar we gaandeweg ook nog zin in krijgen.