×

Nieuws

22 juli 2012

Nieuwe LateNightTales komt van Metronomy

Geschreven door: WiM Redactie

Voor het 29ste deel in de superserie Late Night Tales is voor het Britse Metronomy gekozen. Een bijzondere band met een bijzondere LNT collectie.

Metronomy, het effectieve alias van de getalenteerde Joseph Mount, heeft tot nu toe 3 albums uitgebracht. Gestart met de electro manoeuvres van hun debuut Pip Paine (Pay The £5000 You Owe)(2006), werd een mooi vervolg gemaakt met Nights Out (2008), waarop Mount voor het eerst zong. Het vorig jaar verschenen album (en met de Mercury Prize genomineerde) The English Riviera bracht het allerbeste van de band naar voren. Als popgroep heeft Metronomy meer van Four Tet dan van de Fab Four, maar ‘met een avontuurlijk gevoel wat de Fab Four trots zou maken’.

Hun ideale samenstelling voor de Late Night Tales serie is net zo avontuurlijk als de steeds veranderende sound van de band. Mount’s oude favoriet Autechre is natuurlijk present, maar daarnaast vinden we net zo gemakkelijk Kate and Anna McGarrigle en de Sun Ra van de hip hop Sa-Ra Creative Partners. Samenwerkend met Sa-Ra op het hip hop front, vinden we Tweet’s prachtige Drunk van haar album Hummingbird en OutKast’s Prototype en zelfs Doctor Octagon.

Voor pure pop kun je terecht bij Alan Parson’s Eye In The Sky die dan weer geflankeerd worden door Weather The Windmill , een fraaie track van de veel te jong overleden meester bassist Mick Karn (Japan) en Cybernaut van Tonto’s Expanding Head Band, de jongens die, met Stevie Wonder, de funk naar de synthesizers brachten.

En als je dan denkt dat je de tracklisting van dit album wel snapt komt daar ineens Peter Drake met de 1964 afkomstige pedal steel novelty hit Forever. Maar net zo gemakkleijk switched Mount daarna weer naar een Metronomy versie van Jean-Michel Jarre’s Hypnose, die terecht als een Late Night Tales special gezien mag worden.

Het nieuwe Late Nite Tales album, samengesteld door Metronomy, ligt vanaf 3 augustus in de winkels.