×

Nieuws

05 november 2012

Niet te missen: The Epstein

Geschreven door: WiM Redactie

Label: PIAS

Nog voor hun tweede album in de winkels ligt komt het Britse The Epstein naar Nederland om een 3tal optredens te verzorgen. Absolute aanbeveling!

Murmurations, het officieel tweede album van het uit Oxford afkomstige The Epstein, zal pas begin 2013 verschijnen maar de eerste single van de band, het geweldige I Held You Once, is nu al uit.

The Epstein zag het levenslicht in 2006 met singer-songwriter Olly Wills en gitarist Jon Berry als basis. Ze namen als The Epstein vervolgens, in eigen beheer, het album The Last of The Charanguistas op, dat door Rolling Stone Magazine gelijk werd verkozen tot ‘Editors Choice’. Het bezorgde hen een optreden op Glastonbury.

Inmiddels is The Epstein uitgebreid met toetsenist (en producer) Sebastian Reynolds, bassist Humphrey Astley en drummer Tommy Longfellow en is de band getekend door Pias. Murmurations werd gedurende ruim 14 maanden in zowel Londen als het Duitse Bremen opgenomen. Producer was de van Radiohead’s In Rainbows bekende Hugo Nicolson.

The Epstein zal op 17 november optreden in Vera, Groningen, op 18 november in de Roepaen, Ottersum (middagconcert! ) en op 20 november in Paradiso, Amsterdam.