×

Nieuws

29 januari 2014

Nederlandse Maite Hontele heldin in Colombia

Geschreven door: WiM Redactie

Label: V2

Met haar nieuwe album Dejame Asi zal Maite Hontele nu ook in Nederland door gaan breken. Een kort optreden in DWDD deed al veel goeds.

Maite Hontele werd geboren in Utrecht en groeide op in een huis vol muziek, met vooral veel salsa en son cubano. Tijdens haar studie latin en jazz trompet aan het Rotterdams conservatorium speelde ze veel salsa maar ook deed ook crossover projecten als Bongomatic, studiowerk en werkte met DJ’s (o.a. DJ Tiesto).

Haar liefde voor Colombia begon zo’n 10 jaar geleden, door tours aldaar met Rumabata en de Cubop City Big Band. Sinds een paar jaar woont Maite in Medellin waar ze al met veel succes twee albums heeft opgenomen , speelde met haar band op het North Sea Jazz Festival, op grote festivals in Colombia, Peru, Mexico, Zuid- Korea en Amerika en werkte samen met Ruben Blades, Issac Delgado en Oscar D’Leon (die ook te horen is op haar nieuwe album).

Inmiddels is Maite uitgegroeid tot een ster in Colombia waar ze niet rustig meer over straat kan. Sinds januari 2014 heeft ze een eigen programma op de Colombiaanse televisie en is door de grootste publieke radio omroep uitgeroepen tot artiest van het jaar 2013. Speciaal voor de release van haar nieuwe album Dejame Asi in Europa heeft ze samen met Ten Sharp een latin versie opgenomen van het nummer You dat in heel Europa een grote hit was. Eind maart komt Maite voor het eerst met haar eigen Colombiaanse band naar Nederland voor een uitgebreide tour met optredens in o.a. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.