×

Nieuws

06 april 2012

Nasty Savage binnenkort geschiedenis

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Metal Blade

Een van de meest onderschatte thrash metalbands uit de jaren tachtig houdt het binnenkort voor gezien. Nasty Savage uit Florida bracht in de jaren tachtig een aantal uitstekende albums op de markt met technische metal, fantastische gitaarriffs  en gierende solo’s. Ondanks de kwaliteit van de albums Nasty Savage, Indulgende, Penetration Point en de EP Abstract Reality bereikte de band nimmer de populariteit van bijvoorbeeld Megadeth of Slayer.

De redenen daarvoor zijn legio: de band toerde slechts eenmaal kort door Europa, de composities waren allesbehalve eenvoudig en de wilde shows leidden de aandacht te veel af van de menigmaal briljante muziek. Tijdens die shows ging de meeste aandacht naar zanger/worstelaar Ronnie Galetti die tijdens shows soms televisies met zijn hoofd kapot sloeg. De positie van bassist leek vervloekt tijdens hun gehele carriere. Origineel bassist Fred Dreschigan kon door medische problemen niet verder. Dezso Bartha moest wegens persoonlijke omstandigheden afhaken en Chris Moorhouse kwam om het leven bij een auto-ongeluk.

Nasty Savage was een van de eerste echt ruige bands uit Florida en onderscheidde zich naast hun muziek ook met hun voorkeur voor kunst. Drie van de vier hoezen waren voorzien van abstracte, Dali-achtige kunst.

De band probeerde het in 2004 nog een keer met het album Psycho Psycho maar de comeback leverde niet het gehoopte en verdiende succes op. Het is jammer dat veel fans in Europa de band nooit live aan het werk hebben kunnen zien.

Het laatste concert van Nasty Savage vindt plaats op zaterdag 5 mei Ybor City in Florida.