×

Nieuws

27 juni 2024

Na zeven jaar kunnen we de terugkeer vieren van het Neil Cowley Trio

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Hole Inside Records

Pianist Neil Cowley heeft de terugkeer van zijn geliefde en alom geprezen Trio,  met bassist Rex Horan en drummer Evan Jenkins bevestigd. Na in 2016 nog het album Spacebound Monkeys uitgebracht en getourd te hebben volgde een onderbreking van zeven jaar waarin Cowley als soloartiest werkte aan het verkennen van een zeer persoonlijke elektro-akoestische geluidswereld.

Met Entity gaat het trio verder waar ze gebleven waren, met een aantal van de eerdere coole jazzrock riffs van de band vervangen door een meer emotionele set songs, met name afgeleid van een puur akoestische set-up – met Cowley’s talloze elektronische gizmos en effecten naar zijn lock-up.

In zijn commentaar op het album zegt Cowley: ‘In tegenstelling tot de machines waar we slaaf van zijn, presenteren we iets dat onmiskenbaar menselijk is; gemeenschappelijk, ondersteunend, flexibel, reactief, onmiddellijk en gebrekkig; en misschien, wanneer we op ons meest verheven en onbaatzuchtig zijn, wat je een entiteit zou kunnen noemen!’

Op 5 juni verscheen hun eerste single Adam Alphabet, de voorloper van hun nieuwe album Entity dat op 20 september uitkomt.

Neil Cowley Trio foto: Tom Barnes