×

Nieuws

01 november 2010

Na Deadsoul Tribe is er nu The Shadow Theory en…

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Inside Out

Componist, fluitist en zanger Devon Graves maakt binnenkort zijn rentree in het metal circuit met zijn nieuwe project The Shadow Theory. De man die furore maakte met de complexe metalband Psychotic Waltz en later met het alternatieve progmetalgezelschap Deadsoul Tribe heeft in het maken van een conceptalbum een nieuwe uitdaging gevonden.

Hij wilde een angstaanjagend en tegelijk overtuigend verhaal vertellen over een labyrint van muziek. Of dat gelukt is kun je op 22 november zelf beluisteren als het album in de (web)winkels ligt. Aan de muzikanten die hij voor zijn project selecteerde zal het niet liggen want dat zijn bijna allemaal bekende spelers. Naast Devon Graves bestaat de band namelijk uit:

  • Demi Scott – Keyboards
  • Arne Schuppner – Guitar (die we kennen van Complex 7)
  • Kristoffer Gildenlöw – Bass (voorheen actief in Pain Of Salvation)
  • Johanne James – Drums (bekend van o.a. Threshold)

Er is vier jaar gewerkt aan de totstandkoming van het debuutalbum dat de naam Behind The Black Veil heeft meegekregen. Graves over zijn nieuwste project: “Behind The Black Veil is a sinister roller-coaster ride of sound and lyrical imagery combining elements of thrash, psychedelic and symphonic metal fused with folk and prog rock undertones. It tells a horror story of a man who wakes from one nightmare into another, into another until he can no longer tell where the dream ends and reality begins… Or if he was ever dreaming at all.”

Het nummer The Sound Of Flies kun je al op internet beluisteren.

Onlangs kwam ook het bericht dat Psychotic Waltz weer in de originele line-up zal gaan toeren. De band gaat mee met Nevermore en Symphony X en zal op 19 maart te zien zijn in 013 in Tilburg en een dag later in de Melkweg in Amsterdam.