×

Nieuws

03 juni 2021

K Bay: het langverwachte nieuwe album van Matthew E White

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Domino

Op 10 september zal dan eindelijk een nieuw album verschijnen van Matthew E White, de muziekheld uit Richmond, Virginia. K Bay is de opvolger van het weergaloze debuut Big Inner (2013) en de al net zo geweldige opvolger Fresh Blood (2015).

Het album werd wederom opgenomen in de vermaarde (eigen) Spacebomb Studio, Richmond’s Montrose Recordings studio en zijn zo geliefde Kensington Avenue home studio K Bay, de studio waar hij de titel van zijn nieuwe, derde, album aan ontleende.

Natuurlijk is de band die op het album te horen is de Spacebomb huisband met Cameron Ralston (bas), Pinson Chanselle (drums), Devonne Harris en Daniel Clarke (keyboards) en werden de arrangementen geschreven door zijn onafscheidelijke muzikale vriend Trey Pollard.

K Bay werd door Shawn Brackbill en White zelf voorzien van een met super8 video geschoten aankondigingsfilm die naar veel meer doet verlangen dan wat de eerste track van het album uitgebracht, getiteld Genuine Hesitation, al machtig doorgeeft. Wachten op het nieuwe album wordt dus een lange zomer.