×

Nieuws

04 juli 2012

Jam de la Crème bevestigd op Sziget

Geschreven door: WiM Redactie

Het Jam de la Crème collectief zal 7 dagen lang, 3 uur per dag jamsessies verzorgen waar verschillende artiesten van de line-up van het Sziget Festival aan deel zullen nemen. Jam de la Crème reist met 30 man, waaronder verscheidene artiesten uit de Nederlandse muziekscene, en zal middels Jam de la Crème TV dagelijks verslag doen.

Het Hongaarse Sziget Festival is het meest internationale muziekfestival van Europa. De festival organisatie zoekt naar wegen om de internationale betrokkenheid te vergroten. Zo komt er een Italiaans, een Frans en een Nederlands-Hongaars podium. Het Holland Meets Hungary Stage komt in plaats van het Dutch Meetingpoint en biedt een 7-daagse programmering. ’s Avonds volgt het hoofdprogramma dat verzorgd wordt door Jam de la Crème met ‘in de basis’ bandleden van o.a. The Kyteman Orchestra, Di-Rect, Caro Emerald Band, The Deaf, Splendid, Tin Men And The Telephone, Anouk Band, Janne Schra, Yuri Honing’s Wired Paradise, De Avonduren, GMB, The Indien, Jungle By Night, Sintiromarus, Roosbeef, Kernkoppen, Kapok en het Haagse dj duo Dagga Dagga.

JAM DE LA CREME FESTIVAL NIEUWE NAMEN

Op zaterdag 28 juli viert Jam de la Crème, de grootste jamsessie van Nederland, haar zesde editie. Het festival dat plaatsvindt op het Noorderstrand te Scheveningen beslaat dit jaar weer twee podia. Bandleden van onder andere Unorthodox, Toots Thielemans, Tim Knol, Maison du Malheur en nog vele aan te kondigen anderen leveren een bijdrage aan de sessie. In totaal zullen meer dan 100 artiesten het podium delen. Daarnaast zijn er optredens van The Kik, Skip&Die, Soul Sister Dance Revolution, dj DNA en The Burners.

Jam de la Crème bestaat uit een wisselend collectief van musici uit alle hoeken en gaten van de Nederlandse muziekscene. Onder leiding van sessieleiders zetten de deelnemende artiesten unieke improvisaties neer. Eenmalig te beleven samenstellingen en bekende gezichten ontmoeten elkaar op het podium, grenzen gaan overboord en nieuwe muziek ontstaat waar jezelf bij staat.

Zaterdag 28 juli | Jam de la Crème Festival

Strandtent Buiten, Zwarte Pad 67

(Tickets via www.jamdelacreme.com )

6 t/m 13 Augustus

Jam de la Crème – Sziget

Boedapest, Hongarije