×

Nieuws

19 januari 2015

Inquisition Gaat Op Headline-Tournee

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Season Of Mist

Dinsdag 20 januari in Berlijn begint Inquisition aan zijn Europese headline tournee. Als very special guests staan op het programma: Archgoat (Finland), Ondskapt (Zweden) en Blackdeath (Rusland). Op vrijdag 30 januari staan deze bands in Doornroosje in Nijmegen en vrijdag 6 februari wordt Atelier Rock in het Belgische Huy bezocht. Met deze reeks optreden wil de band de aandacht vestigen op hun re-issues bij Season Of Mist.

De complete back-catalog van de black metalband Inquisition zal heruitgebracht worden via Season Of Mist. In het nieuwsbericht wordt de lezer erop attent gemaakt dat enkel deze releases officieel zijn en alle andere bootlegs, met uitzondering van de officiële Amerikaanse releases via Hells Headbangers Records. Deze zullen terzijntertijd ook door Season Of Mist opnieuw uitgebracht worden.

De heruitgave van het Inquisition’s cult debuut album Into The Infernal Regions Of The Ancient Cult zal plaats vinden op maandag 26 januari. Alle heruitgaven zullen nieuwe coverart bevatten van Paolo Girardi, die ook de cover voor hun laatste album Obscure Verses For The Multiverse uit 2013 ontwierp. Op maandag 23 februari zal opvolger Invoking The Majestic Throne Of Satan opnieuw uitgebracht worden. Net als het debuut is ook dit album al in pre-order te bestellen. In maart verschijnt Magnificent Glorification Of Lucifer, in april Nefarious Dismal Orations en in mei Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm.

Gaandeweg ontworstelt Inquisition zich aan het keurslijf van een underground black metalband en ontwikkelt het duo zich tot een belangrijke speler op het toneel van dit metal subgenre. Vooral de release van Obscure Verses For The Multiverse markeert een keerpunt voor de band. Hun optreden van vorig jaar op het gerenomeerde Hellfest voor 10.000 uitzinnige metalfans geeft duidelijk aan dat deze band zijn impetus aan het bereiken is. Met het tekenen van een recorddeal bij Season Of Mist lijkt het Dagon (gitaren, vocalen) en Incubus (drums) voor de wind te gaan. Ze krijgen ondertussen de aandacht die ze verdienen en de toekomst zal ons leren hoever deze band het zal schoppen.